Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Cyso Group
Luttik Oudorp 11-13
1811 MT
Alkmaar

Stagiair REST Api Development (Public Cloud)


Stage lopen of afstuderen op het gebied van RESTfull Api in de Public cloud?

Voor FUGA, onze public cloud, zoeken wij voor de periode februari 2019 tot juli 2019 enthousiaste studenten van de opleiding HBO-ICT, leerroute Software Engineering, of een soortgelijke opleiding/leerroute. Tijdens deze stage ga jij je bezighouden met verschillende vraagstukken met betrekking tot de datastromen binnen onze back-end omgeving waarbij we gebruik maken van RESTful API's. Bij een succesvolle stage bieden wij uitstekende kansen op een interessante parttime bijbaan of een fulltime startersfunctie met voldoende doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie.

it ga je doen

Op dit moment zijn wij bezig met het uitbreiden van een aantal Python applicaties die communiceren via RESTful API's en zorgdragen voor voor grote delen van onze bedrijfslogica. Tijdens deze stage ligt de focus voornamelijk op software architectuur. Belangrijke vragen waar jij je mee bezig gaat houden zijn onder andere:

  • Hoe bouw ik een RESTful API?
  • Waar moet deze aan voldoen?
  • Welke teststrategie ga ik hieraan koppelen?
  • Met welke security aspecten moet ik rekening houden?
  • Hoe ga ik om met versioning?

Over Cyso Group

De Cyso Group bestaat uit drie verschillende hostingorganisaties, Cyso, Fuga en SQR. Cyso helpt organisaties hun succes te behalen door websites, bedrijfskritische platformen en applicaties 24x7 online te houden. Cyso is een dynamische managed hosting provider die kwaliteit, service en technische kennis hoog in het vaandel heeft staan. Fuga is de Nederlandse public OpenStack cloud en biedt IaaS oplossingen aan haar klanten. SQR is de jongste dochter en gespecialiseerd in shared hosting diensten, waaronder domeinnamen, webhosting, e-mail en SSL-certificaten.

Deze drie organisaties zorgen voor een grote variatie aan gebruikte technologie, actuele ontwikkelingen en verscheidenheid aan klanten. Werken bij de Cyso Group verveelt daardoor geen dag.

De organisatie bestaat inmiddels 20 jaar en is al die tijd geleid door dezelfde 3-koppige directie. Zij staan aan het roer van de inmiddels ruim 50 medewerkers tellende organisatie. De Cyso Group hecht veel waarde aan kennisdeling en de beste technische oplossingen. Daarom is de Cyso Group mede-oprichter van de DHPA, een samenwerking en kennisnetwerk tussen alle grote hostingpartijen van Nederland.

Dit ben jij

Jij bent een enthousiaste, gemotiveerde en zelfstandige student HBO-ICT, leerroute Software Engineering, of je volgt een soortgelijke opleiding/leerroute. Je hebt interesse in cloudtechnologie en de ontwikkeling hiervan. Je collega’s zullen architecten, programmeurs en designers zijn met een voorliefde voor nieuwe technologieën. Binnen het Scrum team waarin je gaat werken staan kwaliteit en continue verbetering centraal. Vanwege onze snel veranderende omgeving is het belangrijk dat je goed met anderen kunt communiceren en samenwerken.

Dit krijg je ervoor terug

  • Stagevergoeding van € 600,- per maand
  • Flexibele werktijden
  • 10 vrije dagen per stageperiode van 20 weken
  • Toegang tot (en werken met) de nieuwste cloudtechnologie
  • Een uitdagende leer- en werkomgeving met uitstekende referenties voor je toekomstige carrière
  • Werken bij de leukste hostingprovider van Nederland!

En niet geheel onbelangrijk; Bij een succesvolle stage bieden wij uitstekende kansen op een interessante parttime bijbaan of een fulltime startersfunctie met voldoende doorgroeimogelijkheden.

Tijdens je stage bij de Cyso Group krijg je naast een algemene stagebegeleider, die het contact met je opleiding verzorgt, ook een operationele begeleider die zorgt voor de dagelijkse en praktische ondersteuning bij je werkzaamheden.

 

Solliciteer via https://cyso.group/vacatures/rest-api-development-hbo-stage-software-engineering/


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • Technische Informatica