Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Qbit Cyber Security
Diakenhuisweg 37
2033 AP
Haarlem

Virtual reality security for NWB


De opdracht gaat het om het visualiseren van informatiebeveiliging. Technische Informatiebeveiliging gaat veelal gepaard met grote datastromen van verschillende bronnen. Het doorgronden van dergelijke informatie (bijvoorbeeld loggings) is veelal droog en vraagt typisch de inzet van (schaarse) vakspecialisten. Tegelijkertijd is bekend dat door visualisatie het mogelijk is om meer informatie over te

De opdracht gaat het om het visualiseren van informatiebeveiliging. Technische Informatiebeveiliging gaat veelal gepaard met grote datastromen van verschillende bronnen. Het doorgronden van dergelijke informatie (bijvoorbeeld loggings) is veelal droog en vraagt typisch de inzet van (schaarse) vakspecialisten. Tegelijkertijd is bekend dat door visualisatie het mogelijk is om meer informatie over te brengen dan in tekst ("een plaatje zegt meer dan duizend woorden").

In hoeverre is het mogelijk om informatie uit systeemloggings (servers, firewalls, routers, etc.) te verwerken in een visualisatie die inzicht geeft in het beveiligingsniveau van een organisatie? Hoe zou een dergelijke visualisatie eruit zien? In hoeverre zijn huidige visualisatietoepassingen geschikt voor deze doelstellingen?

Het doel om de stage op locatie van Nederlandse Waterschaps Bank (NWB) uit te voeren onder begeleidingvan Qbit. Hiervoor krijgt de stagiair een vaste begeleider toegewezen vanuit Qbit waar de stagiair op terug kan vallen voor al zijn inhoudelijke vragen, het bewaken van de voortgang, het reviewen van tussenresultaten. Mogelijk kan de stagiair ook meedoen aan interne security trainingen van Qbit om zijn/haar kennis verder te verbeteren.


Geschikt voor studenten
  • Game Development
  • Cyber Security