Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Diract IT
Versterkerkstraat 12
1322 AP
Almere

Azure Infrastructure as code


Diract is een innovatieve ontwikkelaar en leverancier van slimme software oplossingen. Hiermee helpen we bedrijven om de Logistieke en Fulfilment processen te automatiseren & optimaliseren. Om onze ambities, als Microsoft Cloud Solution Provider, verder te faciliteren zijn wij op zoek naar een talentvolle student die ons helpt met het automatiseren van de infrastructuur en apllicaties in Azure.

Momenteel deployen wij onze Infrastructuur en applicaties in Azure nog veel handmatig via de Portal, maar dit willen we automatiseren.

Met de opdracht vragen we je om een advies uit te brengen over de tooling, zoals bijv. Ansible, PowerShell DSC en/of Azure ARM Templates, die gebruikt kan worden voor het opzetten van de deployment infrastructure. Op welke wijze kan deze het beste geconfigureerd worden en hoe levert dit optimaal een geautomatiseerde CI/CD pipeline. Daarnaast geef je aan welke voor- en nadelen de beschikbare tooling kent, inclusief eventuele kosten.

Wij hopen met behulp van infrastructure as code een consistentere omgeving per klant aan te bieden. En hiermee sneller te kunnen schakelen met ons ontwikkelteam wanneer er grote wijzigingen plaatsvinden die ook invloed hebben op de benodigde infra configuratie.

  • De infrastructuur en applicaties maken onder andere gebruik van:
  • Virtuele machines (IaaS) met Windows Server
  • Azure Site to Site VPN
  • Azure Virtual Networks
  • Azure Network Security Groups
  • SQL Server 2016
  • IIS

Van de tooling wordt verwacht dat deze infrastructuur kan worden gedeployed middels parameterising in afzonderlijke productie, test en acceptatie omgevingen.

Herken jij in het bovenstaande voldoende uitdaging en ben geinteresseerd in meer informatie? Plan dan een kennismakingsgesprek en neem contact op met Rob de Koning.


Geschikt voor studenten
  • Cyber Security