Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

EY - Ernst & Young
Antonio Vivaldistraat 150
1083HP
Amsterdam
EY Cross Towers
Risk Assurance

EY - Technology Risk - IT Audit


Ben jij bijna afgestudeerd én op zoek naar een uitdagende stageplek? Heb jij daarnaast sterke affiniteit met IT en Business? Lees dan snel verder voor de mogelijkheden binnen EY IT Audit!

Bij EY (Ernst & Young) Technology Risk vinden wij ons vak het mooiste dat er is. Met alle nieuwe technologische ontwikkelingen is ons vakgebied continu in beweging. Onze belangrijkste werkzaamheden bestaan uit IT-Audit werkzaamheden: het beoordelen van de beveiliging, en effectiviteit van IT. Doordat bedrijven IT-systemen steeds breder inzetten, is ons werkveld heel dynamisch.

Onze teams in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Zwolle zijn altijd op zoek naar gemotiveerde scriptanten. Als Hbo-student staat jou een unieke kans te wachten. Tijdens een afstudeerstage leer je meteen de praktijk én het vak goed kennen:  je krijgt voldoende ruimte om aan je opdracht te werken, terwijl jij als volledig onderdeel van het team ook deel kan nemen aan verschillende opdrachten. In deze rol leer je bedrijven in al hun facetten kennen en ben je in staat jouw kennis toe te passen in verschillende sectoren. Uiteraard blijf het ons streven om ook na afstuderen met elkaar verder te gaan. Laat deze fantastische baankans niet aan je voorbijgaan!

 

Wat doen wij?
Als IT-auditor beoordeel je de beveiliging, en effectiviteit van de IT-systemen en -processen, vaak ter ondersteuning bij de jaarrekeningcontrole. Je werkt samen met de financiële auditors in compacte teams bij een veelheid van klanten in diverse sectoren. Je gaat in gesprek met de klant en duikt de systemen in om zo deze systemen en de financiële administratieprocessen kritisch te beoordelen op betrouwbaarheid Je beweegt je op het snijvlak van bedrijfskunde, IT en Finance. Je zult je kennis van deze drie vakgebieden in snel tempo uitbreiden en de steeds belangrijkere schakel worden tussen finance en IT.

 

Wat EY jou kan bieden

Bij EY staat training en ontwikkeling voorop. Wij investeren graag in jou en jouw kennis, dat bepaalt immers de kwaliteit van onze diensten. Je wordt gecoacht en neemt daarbij zelf de regie over je mogelijkheden en -kansen. Daarnaast bieden we je:

·        Stagevergoeding van €750,- per maand, conform het aantal dagen dat je stage loopt;

 • De mogelijkheid om door te studeren in de vorm van een gelieerde Master (MSc) RE-opleiding;
 • Vrijheid en flexibiliteit om je rol uit te oefenen op de manier die het beste bij jou past.

 

Ter inspiratie

 • De onderstaande opsomming geeft een aantal voorbeelden van onderwerpen voor mogelijke stage opdrachten. Natuurlijk mag je ook zelf met een goed idee komen.
 • Opzetten van een controleraamwerk op basis van een proces of systeemanalyse.
 • De impact van een bepaalde technologie op IT beheersing (bijvoorbeeld Cloud, Virtualisatie, BYOD)
 • IT Benchmark op een specifiek onderwerp of binnen een bepaalde sector.
 • Opzet van een Data Analyse raamwerk op basis van een proces of systeemanalyse.
 • De veranderende rol van IT in de accountantscontrole.
 • Opzetten van een testaanpak op basis van een analyse van grote ERP systemen (Oracle, Navision, AX).


Interesse in IT Audit, of een van de andere werkvelden (Cyber, IT Consultancy)?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wolbert van Riemsdijk.

Geschikt voor studenten
 • Business IT & Management
 • System and Network Engineering/Cyber Security
 • Technische Informatica