Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Universiteit van Amsterdam | Hogeschool van Amsterdam
Weesperzijde 190
1097 DZ
Amsterdam
Leeuwenburg
ICT Services, afdeling Serverbeheer

Junior Linux beheerder / Oracle database administrator


Voor het uitvoeren van operationele beheertaken aan Oracle 12C e.v. databases, deelname aan projecten en tweede lijn ondersteuning zoekt de afdeling Serverbeheer een Junior Oracle DBA met kennis van en ervaring met RedHat Enterprise Linux 6/7 en de bereidheid om Oracle kennis op te doen.

Onderstaande vacature wordt vanaf 11 februari 2019 geplaatst op de interne vacaturesites voor de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam, evenals in enkele landelijke media. De afdeling zoekt een junior Linux/Oracle beheerder voor een aanstelling bij de Universiteit van Amsterdam, maar overweegt om te kijken naar een invulling in de vorm van een stageopdracht met de optie tot indiensttreding na afronding van de studie.

-----------------------------------------------------------

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool van Amsterdam (HvA) leveren kwalitatief hoogwaardig onderwijs en onderzoek en werken daarin samen. De centraal gepositioneerde dienst ICT Services (ICTS) ondersteunt het primaire proces van zowel de UvA als HvA. Dit doen wij door het aanbieden van een groot aantal ICT-diensten aan ruim 80.000 studenten en 8.000 medewerkers op vele locaties van faculteiten, dienstverlenende eenheden en gelieerde instellingen in Amsterdam.

ICT Services is een betrouwbare leverancier voor onderwijs en onderzoek die de functionele klantvraag vertaalt naar optimale technische en klantgerichte oplossingen. ICTS staat open voor de nieuwste ICT ontwikkelingen en ideeën voor onderwijs en onderzoek. ICTS heeft circa 290 medewerkers in dienst.

ICT Services is ingedeeld in drie divisies: Klantmanagement, Beheer en Vernieuwing. De kernwaarden van ICTS zijn: klantgericht, betrouwbaar en open.

De divisie Beheer

De divisie is verantwoordelijk voor de kwaliteit, beschikbaarheid en toekomstbestendigheid van de ICT-infrastructuur, inclusief applicatie-systemen. De focus ligt hierbij enerzijds op het efficiënt en effectief beheren van het bestaande systeem-landschap (operationele beheerprocessen) en anderzijds op het door ontwikkelen en toekomst bestendig houden van dit landschap (consultancy & projectmatig werken).

De divisie Beheer bestaat uit vijf afdelingen: Applicatiebeheer, Serverbeheer, Netwerkbeheer, Werkplekbeheer en D.I.T.O.

Serverbeheer

De werkzaamheden binnen de afdeling Serverbeheer hebben op hoofdlijnen betrekking op het beheer én de doorontwikkeling van de Linux-, Windows-, VM- en Storage-omgevingen. De afdeling Serverbeheer heeft circa 30 technisch beheerders en -consultants.

Werkzaamheden

Voor het uitvoeren van operationele beheertaken aan Oracle 12C e.v. databases, deelname aan projecten en tweede lijn ondersteuning zoekt de afdeling Serverbeheer een Junior Oracle DBA met kennis van en ervaring met RedHat Enterprise Linux 6/7.

Functie-inhoud

De Junior Oracle/Linux beheerder houdt zich bezig met:

-          Het beheren van Linux servers en standaard Linux software (zoals Apache, Tomcat)

-          Het beheren van (Oracle) databases (operationele DBA taak)

-          Het zetten van GRP’s en het maken van DB exports

-          Het oplossen van incidenten

-          Het ondersteunen van collega’s van Applicatiebeheer en Functioneel Beheer

-          Het uitvoeren van taken binnen ITIL processen (incident, change, CMDB)

-          Het verrichten van standby/beschikbaarheid diensten en onderhoud buiten kantooruren

-          Het schrijven en bijhouden van beheerdocumentatie

 

Functie-eisen

De Junior Oracle/Linux beheerder die wij zoeken:

-          Heeft minimaal MBO werk- en denkniveau

-          Heeft aantoonbare werkervaring (1-2 jaar) met RedHat 6/7 of CentOS Linux systemen

-          Heeft kennis van Oracle 12C en DataGuard of de bereidheid deze kennis snel te vergaren

-          Kennis van Ansible is een pre

-          Is een teamplayer en heeft een flexibele werkhouding

-          Is bereid standby/beschikbaarheid diensten te draaien en - indien nodig – incidenteel buiten kantooruren te werken

-          Kan zich goed schriftelijk en mondeling in het Nederlands uitdrukken

-          Is flexibel, resultaatgericht en initiatiefrijk

-          Kan effectief blijven werken onder druk

-          Kan zich flexibel aanpassen aan een veranderende organisatie

De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van Beheerder ICT 4. Bij deze functie hoort salarisschaal 8 met een maximum van € 3.445,-- (cao norm Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een volledige aanstelling. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling bij de UvA voor de periode van één jaar, met de intentie voor een vaste aanstelling bij goed functioneren na het 1e jaar.

UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling, vergoeding woon-werkverkeer op basis van OV en een eindejaarsuitkering

Geschikt voor studenten
  • System and Network Engineering/Cyber Security
  • Technische Informatica