Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Q42
Oostelijke Handelskade 749
1019BW
Amsterdam

Voice-interactie


Q42 bouwt apps, websites, connected devices, games, robots, voice assistants, AI- en VR-toepassingen met impact. Dat doen we vanuit Amsterdam (aan het IJ) en Den Haag (op de Binckhorst). Met z'n 80-en bedenken en maken die dingen waar je een glimlach van krijgt. Denk daarbij aan de apps voor de Volkskrant, PostNL en de nieuwe app voor 9292.

We houden heel erg van goed programmeren, maar dat is niet het hele verhaal. Techniek is pas interessant met mensen erbij. We vinden het daarom nog leuker om zo te programmeren dat ons werk niet alleen nuttig, maar ook vriendelijk is. “Waarom dan?” hoor je dan ook constant om je heen als je bij ons werkt. We komen graag tot de kern. Om vervolgens samen een oplossing te bedenken waarvan je een lach op je gezicht krijgt.

Daarom deden we met PostNL als één van de eersten in Nederland ervaring op met de spraakgestuurde interactie van Google Assistant, kozen we juist Alexa als assistent voor muziekstreamingdienst JUKE en probeerden we tijdens onze jumpstart voor Nederlands Loterij andere connected apparaten in huis te integreren in onze voice-app, zoals ballonnen die automatisch opgeblazen worden als je de jackpot wint. In deze recente blogpost lees je waarom wij enthousiast worden van voice: https://blog.q42.nl/google-assistant-1b173119b853

Wij willen meer van dit soort dingen maken en daar hebben we jou bij nodig! Dus wij zoeken een:

Afstudeerstagiair(e) Informatica met grote nieuwsgierigheid naar voice-interactie
Binnen het kader van een of meerdere lopende projecten onderzoek je wat de impact is van een voice-app op merkidentiteit en businessprocessen. Je analyseert mogelijke use cases en implementeert voice-interacties binnen het project. Doel is om de strategische vertaalslag te maken van de verwachting bij eindgebruikers naar een digitale spraakassistent. Je neemt daarbij ook de inzichten mee van een nieuwe, in-house ontwikkelde tool die designteams, developers en product owners helpt bij het sneller en goedkoper opzetten en doorontwikkelen van Google Assistant- en Amazon Alexa-apps.

Bij ons afstuderen betekent dat je:


Het helpt als jij:

  • een HBO- of WO-informaticastudie doet;

  • de ambitie hebt een steengoeie coder te worden;

  • met trots door jou gebouwde code of apps kunt laten zien;

  • ervaring hebt met bijvoorbeeld DialogFlow;

  • houdt van samenwerken;

  • heel veel wilt leren tijdens je afstuderen.


Vragen? Neem even contact op met voormalig ICT-student op de HvA Tomas Harkema. Wil je direct solliciteren? Check dan https://werkenbij.q42.nl


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering