Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Texelse Bierbrouwerij BV
Schilderweg 214B
1792 CK
Oudeschild

Texelse Bierbrouwerij; project ERP systeem


De Texelse Bierbrouwerij is op zoek naar een zelfstandige stagiaire die de organisatie kan ondersteunen bij de implementatie van een nieuw ERP pakket. Wij zoeken iemand die zowel de taal van de business, als van de ERP leverancier spreekt en vanuit een proces perspectief kan helpen om eisen inzichtelijk te krijgen en die daarnaast kan ondersteunen bij het implementeren van het ERP systeem.

Introductie

De Texelse Bierbrouwerij is op zoek naar een zelfstandige stagiaire die de organisatie kan ondersteunen bij de implementatie van een nieuw ERP pakket. Wij zijn op zoek naar iemand die zowel de taal van de business, als van de ERP leverancier spreekt en vanuit een proces perspectief kan helpen om eisen inzichtelijk te krijgen en die daarnaast kan ondersteunen bij het implementeren van het ERP en/of aanvullende software. Standplaats voor de opdracht is het prachtige Texel; over vergoeding voor reis en verblijf op het eiland kunnen nadere afspraken gemaakt worden.

De Texelse Bierbrouwerij

De Texelse Bierbrouwerij is in 1994 opgericht en gevestigd in een oude zuivelfabriek in Oudeschild op het eiland Texel. De brouwers van Texels produceren hun bijzondere, hooggistende bieren op beproefde manier, in traditionele koperen ketels. In combinatie met professionele brouwtechnieken en moderne technologie garandeert dat constante kwaliteit en een eigen karakter. Het meest bekende bier van Texels is Skuumkoppe. Texels is landelijk verkrijgbaar in zowel horeca als retail. Momenteel werken ca. 70 medewerkers voor het bedrijf.

De Opdracht

Het bedrijf maakt sinds haar oprichting stormachtige groei door en een verdere professionalisering is daarom noodzakelijk. In de productie wordt reeds gebruik gemaakt van moderne systemen, waaronder robotica, maar door de toename van de volumes en het product aanbod neemt ook de complexiteit van de verkoop en distributie toe. Om deze complexiteit het hoofd te kunnen bieden heeft het bedrijf besloten om een ERP pakket te implementeren die zal moeten leiden tot verbeterde efficiëntie enerzijds en het beter op elkaar afstemmen van de verschillende afdelingen anderzijds. Een eerste analyse heeft reeds geleid tot een keuze voor een pakket en de wens om in een eerste fase de focus te leggen op de Order-to-Cash processen.

Jij…

- …bent op zoek naar een (afstudeer)stage in het kader van een relevante opleiding zoals bedrijfskundige informatica.

- …bent een procesdenker die de mogelijkheden en onmogelijkheden van Informatie Technologie begrijpt.

- weet de balans te raken tussen zelfstandig werken en tijdig afstemmen.

- …staat voor je mening, maar staat ook open voor de ideeën van anderen.

- …hebt affiniteit met bier, inspireert je collega’s en schakelt makkelijk op verschillende niveaus.

- …bezit de creativiteit en ondernemerschap om naar effectieve oplossingen te zoeken zonder dat de automatisering een doel op zich wordt.

Het ERP project wordt geleid door Thijs Weber, de financieel manager van het bedrijf en je zult tijdens je opdracht door hem worden begeleid.

Voor meer informatie kijk op: www.texels.nl


Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management
  • Technische Informatica