Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Mastervolt BV
Snijdersbergweg 93
1105AN
Amsterdam
HR

Embedded Software: Ontwerp een Testframework


Mastervolt is een innovatieve onderneming met passie en drive voor haar klanten. Wij houden ons bezig met de ontwikkeling en wereldwijde marketing/verkoop van hoogwaardige elektrische systemen voor de onafhankelijke energievoorziening in Maritieme en Mobiele toepassingen. Er zijn Mastervolt vestigingen in Amsterdam, Engeland, Duitsland en Frankrijk en zusterbedrijven in US en Nieuw Zeeland.

Vakthema/ Kennisgebied Software

Afdeling Engineering

Stagevergoeding €450,00

Contactpersoon Hans Jonker

Over Mastervolt

Mastervolt maakt zich sterk voor een betrouwbare autonome stroomvoorziening. Gespecialiseerd in het managen, omvormen en opslaan van elektrische energie biedt Mastervolt een uitgebreid productportfolio met een vermogensbereik van 300 Watt tot 40.000 Watt. Onze elektrische oplossingen worden wereldwijd toegepast in veeleisende markten zoals marine, mobiel, offshore, industrieel, solar autonoom en infrastructuur. www.mastervolt.com

 

Probleemstelling

Testen van producten is een cruciaal onderdeel van productontwikkeling. Dit deel vraag vaak veel tijd, waarbij bij doorontwikkeling ook veel herhaling wordt ervaren. Het zou mooi zijn als in ieder geval een deel van deze tests geautomatiseerd kan worden.

 

Wat is het doel van de opdracht?

Het doel is dat de productsoftware automatisch kan worden geprogrammeerd in een unit die in een (groter) systeem zit.

Na het programmeren zullen een aantal parameters moeten worden gemonitord. Hiermee wordt bij elke nieuwe software in ieder geval gecontroleerd dat:

·         Het uitvoeren van updates in een (groter) systeem blijft functioneren.

·         Normale communicatie in een systeem blijft functioneren.

 

Eindresultaat

Het eindresultaat zal een systeem zijn (waarbinnen zoveel mogelijk van onze producten zijn opgenomen) waarmee minstens twee verschillende producten vanuit de bouwstraat van nieuwe firmware kunnen worden voorzien en gemonitord. In eerste opzet zal dit op basis van een communicatieprotocol moeten gebeuren. Dit zal uitgebreid moeten kunnen worden met een tweede communicatieprotocol. Ook zal het opgeleverde systeem uitgebreid moeten kunnen worden met:

·         Nieuwe producten, en de daarbij horende parameters die moeten worden gemonitord.

·         Op de langere termijn: Product afhankelijke tests. Denk hierbij aan:

a.       Testen van specifieke communicatie.

b.      Aanbieden van teststimuli en meten van uitgangen.

 

Wie zoeken we

Een Hbo-student software met affiniteit voor embedded software. Enthousiast, zelfstandig, nieuwsgierig zijn eigenschappen van deze student. Daarnaast heeft hij of zij een goede beheersing van de Engelse taal.

 

 


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • Technische Informatica