Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Viacom International Media Networks
NDSM-Plein 6
1033WB
Amsterdam

Stagiair Brand & Business Analysis (HBO/WO)


Wil je tijdens je stage werken voor merken als MTV, Nickelodeon & Comedy Central? Heb jij verstand van TV, muziek en de laatste trends in onderzoek en analyse? Wil jij ervaring opdoen in de media in een internationale omgeving? Dan is dit je kans!

Tijdens deze stage leer je hoe een internationaal merk door middel van kwalitatief en kwantitatief onderzoek zoveel mogelijk fans bereikt op haar verschillende platformen!

Het Viacom Benelux Brand & Business Analysis team analyseert en rapporteert de kijkcijfers van onze zenders en de bezoekers van onze websites, apps en social media platformen. Tevens doen we kwalitatief onderzoek om onze fans en hun gedrag beter te begrijpen. Door dit alles te combineren proberen we op een slimme manier zo veel mogelijk fans te bereiken.

Daarnaast kijkt het Benelux Brand & Business Analysis team naar de commerciele mogelijkheden van onze merken. We analyseren en rapporteren de advertentie-inkomsten van onze merken en combineren databronnen in diverse modellen om commerciële kansen en bedreigingen binnen de advertentie markt te onderzoeken.

We zoeken een stagiair die bekend is met Excel, analytisch denkvermogen heeft, en het leuk vindt om met cijfers te werken.

Werkzaamheden

·         Ondersteunen van het team bij de dagelijkse werkzaamheden

·         Branche- en marktontwikkelingen in kaart brengen d.m.v. analyses van onder andere: kijkcijfers, online video views, fans/followers, reclame inkomsten en overige commerciele info.

·         Rapportages opstellen om het kijkgedrag inzichtelijk te maken (zowel TV als Online)

·         Internationale doelgroeponderzoeken vertalen naar de Nederlandse markt

·         Ondersteunen van lokaal doelgroep- en kijkersonderzoek

Profiel

  • HBO of WO werk- en denkniveau
  • Affiniteit met media, zowel TV als online
  • Je bent analytisch ingesteld, werkt nauwkeurig, bent pro-actief
  • Je kan goed overweg met MS Office software, voornamelijk Excel
  • Ervaring met onderzoek en kwantitatieve data is een pre
  • Ervaring met data-analysetools is een pre
  • Vereist: Uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift (Naast Nederlands of een andere Europeese taal)
  • Rijbewijs benodigd: nee

Bedrijfsinformatie

Viacom Benelux is onderdeel van Viacom International Media Networks, in de Benelux heeft Viacom in haar merkenportfolio: Nick Jr., Nickelodeon, MTV, Comedy Central en Spike. Als een van ’s werelds meest toonaangevende entertainment content organisaties weten we wat onze kijker zoekt en leveren over de hele wereld televisie, motion pictures en een breed aanbod van digitale media. Voor alle zenders in onze portfolio voeren we een lokale strategie waarbij we kijken welke shows en activiteiten het beste passen bij onze fans in Nederland en België. Viacom Benelux bereikt haar fans in het basispakket via de kanalen MTV, Nickelodeon, Spike en Comedy Central. Viacom Benelux biedt ook digitale kanalen in het extra zenderpakket zoals MTV Brand New, Nick Jr., Nicktoons, NickMusic en Comedy Central Extra. De merken MTV, Nickelodeon, Spike en Comedy Central hebben daarnaast een uitgebreid videocontent aanbod via online en social media.

 

Overige pluspunten:

+ Kantoor is 15 min vanaf Amsterdam Centraal

+ Gezellige collega’s

+ Leuke werkomgeving

+ Toegang tot hoge kwaliteit online courses

+ Maandelijkse bedrijfsborrels

Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management