Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

paralax
zandpad 42
3601na
maarssen
Software ontwikkeling

Webbased licentie server ontwikkelen


Paralax is op zoek naar een stagiair/afstudeerder die een licentieserver voor onze software wil maken. Paralax heeft meer dan 200 grote bedrijven als klant die gebruik maken van onze personeelsplanning software. We hebben behoefte aan een centrale licentieserver waarin bijgehouden wordt wat onze klanten gebruiken en mogen gebruiken. Uiteraard bieden we een stage vergoeding.

Paralax in Maarssen zoekt stagiair/afstudeerder.

Paralax is op zoek naar een stagiair/afstudeerder die onder begeleiding een licentieserver voor onze software wil maken. Paralax heeft meer dan 200 grote bedrijven als klant die gebruik maken van onze personeelsplanning software.

We hebben behoefte aan een centrale licentieserver waarin we kunnen bijhouden wat onze klanten gebruiken en mogen gebruiken. Indien mogelijk met periodieke rapportages over het gebruik van onze software.

Naast het mogen werken in ons prachtige pand bieden wij uiteraard ook een stage vergoeding.

Wie zijn wij?

Paralax ontwikkelt en implementeert software voor personeelsplanning. Deze software sluit naadloos aan bij de oplossingen die onze klanten zoeken op het gebied van workforcemanagement. Dagelijks maken honderden planners, opdrachtgevers en managers en duizenden medewerkers er gebruik van. We hebben klanten in verschillende segmenten. Voorbeelden zijn Efteling, Pathé, Securitas en het LUMC.

Onze software bestaat uit window applicaties, webbased software en apps voor Android en IOS.

Doordat onze software volledig configureerbaar is kunnen we aan de wens van elke klant voldoen. Dit maakt onze software ook uitdagender voor de ontwikkelaar. De gebruikte talen zijn C#, javascript (Razor, Kendo, JQuery). De programmeeromgeving is Visual Studio 2019, voor de apps maken we verder ook nog gebruik van Xamarin en Xcode.

De afdeling Product & Services Development heeft een centrale rol binnen Paralax en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze producten. Binnen de afdeling werken de disciplines Product Management, Development en Testing intensief samen.

Je wordt begeleid door een ervaren ontwikkelaar.

De opdracht

Er moet een centrale licentieserver komen waarin de licenties van klanten worden bijgehouden door middel van webservices en een centrale database (PostgreSQL of SQL server).

De licenties moeten door de afdeling support beheerd kunnen worden.

Het betreft een zelfstandige opdracht waarin ook onderzocht moet worden wat de beste aanpak en opzet hiervoor is.

Indien de basis van de licentieserver is afgerond zijn is er nog behoefte aan diverse uitbreidingen. Zoals bijvoorbeeld het monitoren van het gebruik van onze software en het verzamelen van statistische gegevens.

Als taal bij voorkeur C# maar met goede argumenten zou dat ook een andere taal kunnen zijn.

Interesse?

Neem contact op met Marco Bilkert , Teamleider software development


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering