Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Pjotr van Schothorst
Hoofdstraat 10
2171 AT
Sassenheim

Stageplekken bij Act-3D voor Lumion


Is het programmeren van software met een perfecte user-experience jouw passie? Ben je geïnteresseerd in het oplossen van complexe vraagstukken, webtechnologie en het bouwen van cloudtoepassingen? Dan ben je bij ons aan het goed adres. Wij zijn de makers van Lumion, een succesvol software product voor architectuurvisualisatie, gemaakt met 3D technologie uit de wereld van computer games.

Lumion maakt het makkelijk voor architecten om hun 3D CAD modellen op een aantrekkelijke manier aan te kleden met materialen, omgevingsobjecten, wolken en belichting, om zodoende mooie plaatjes en video’s te kunnen presenteren aan hun klanten. Lumion wordt in Nederland ontwikkeld en wereldwijd verkocht.

Ons product is erg succesvol en het bedrijf is de afgelopen periode dan aanzienlijk gegroeid. Aan zowel systemen die onderdeel zijn van het product als systemen die nodig zijn voor de bedrijfsvoering, worden steeds meer eisen gesteld. Dit zijn met name zelf ontwikkelde webapplicaties die draaien in Microsoft Azure. We hebben een serie opdrachten uitgeschreven die betrekking hebben op onderzoek en ontwikkeling van deze systemen. Daarnaast willen we slagen maken op het gebied van Business Intelligence.

Heb je zin om je in een van deze opdrachten vast te bijten (c.a. 6 maanden)? Stuur dan je CV, motivatiebrief en voorbeelden van eerdere projecten.

Opdracht 1: Onderzoek doen naar het toepassing van .NET Core SignalR en Websockets in Lumion

Ons product Lumion is voor een aantal services afhankelijk van onze cloudsystemen die draaien in Microsoft Azure. Onder andere het licentiesysteem dat door Lumion aangesproken wordt om te kunnen starten. Er zitten een aantal beperkingen aan dit systeem, die vermoedelijk kunnen worden opgelost door met behulp van WebSockets een communicatieverbinding tussen het cloudsysteem en Lumion open te houden.

De opdracht bestaat uit:

       Onderzoeken in hoeverre een betrouwbaar communicatiesysteem tussen Lumion en de cloudsystemen kan worden gebouwd met behulp van ASP.NET Core SignalR en een prototype client die kan worden geïntegreerd in ons product Lumion

       Onderzoeken hoe het licentiesysteem zou kunnen worden aangepast om zodoende een aantal beperkingen weg te nemen

       Bouwen van een prototype van dit communicatiesysteem en het aangepaste licentiesysteem

Gebruikte technologieën:

       C#

       .NET Core

       C++

       Microsoft SQL Azure

       Microsoft Azure Web Apps

       Quest3D (een in-house gebouwde ontwikkelomgeving)

Opdracht 2: Onderzoek en ontwikkeling m.b.t. Business Intelligence

Door het verbeteren van analyses op een grote hoeveelheid databronnen, hoopt Act-3D verbeterstappen te kunnen maken op uiteenlopende vlakken. De data komt bronnen als verschillende social media en google, maar ook uit eigen databases waarin orderdata en anonieme technische gebruiksdata Lumion in zijn opgeslagen.

De opdracht bestaat uit:

       De data inzichtelijk maken door views te creëren op externe bronnen als social media, eventueel door het te transformeren naar een bruikbaar tussenformaat

       Data uit andere bronnen (interne databases) inzichtelijk maken door eventuele transformatie en het bouwen van dataviews

       Het maken van standard routine KPI dashboards in Power BI en mogelijke andere presentatietools

In eerste instantie zal de opdracht zich met name bezighouden met data uit marketingtools, maar dit kan zich snel uitbreiden naar data op het gebied van sales, en anonieme gebruiksdata van het product zelf.

Opdracht 3: Onderzoek en ontwikkeling voor verbeterde orderraportage en facturering

Ons product Lumion wordt in meer dan 60 landen verkocht, voor een groot deel door verkooppartners die orders plaatsen in een door ons zelf gebouwd orderverwerkingsysteem. Het rapportagesysteem dat hier bij hoort, is aan modernisering toe. Maandelijks moeten tientallen orderrapporten met daarop tientallen tot honderden orders worden gecontroleerd en moeten van de resultaten met de hand facturen worden gemaakt. Wij willen verschillende stappen in dit proces automatiseren.

De opdracht bestaat uit:

       Onderzoek en ontwikkeling van tools die het mogelijk maken op efficiënte wijze orders automatisch te controleren en duidelijke rapportages te genereren.

       Onderzoek en ontwikkeling van tools voor efficiënte handmatige eindcontrole

       Integratie van ons ordersysteem met het factureringssysteem, waardoor automatisch facturen kunnen worden gegenereerd.

       Verbetering van de rapportagesystemen

Gebruikte technologieën en producten:

       C#, .NET Core, MVC (Razor Pages)

       Web API (REST)

       Microsoft SQL Azure

       Microsoft Azure Web Apps

       SnelStart

Opdracht 4: Onderzoek en ontwikkeling OpenStreetMap Server

Lumion kan data uit OpenStreetMap in 3D renderen, om zodoende context te bieden aan de modellen die door architecten worden gevisualiseerd. Zie hier hoe dat eruit ziet.

Hiervoor gebruikt Lumion een eigen versie van de OpenStreetMap (OSM) Database. Deze database is een on-premise SQL Server Database, die wordt continu geactualiseerd en automatisch wordt geoptimaliseerd voor gebruik in productie. De productiedata wordt met behulp van SQL Azure Data Sync gesynchroniseerd met Microsoft Azure.

Eind 2018 zijn er nieuwe SQL Azure Hyperscale Databases geïntroduceerd. Deze Databases kunnen tot maximaal 100TB data opslaan. Het gebruik van een dergelijke database is mogelijk een oplossing voor storage-beperkingen waar we momenteel tegenaan lopen. Gebruik van deze database zou mogelijk ook een drastische versimpeling van processen kunnen betekenen.  

De opdracht bestaat uit:

 • Onderzoek en ontwikkeling van draaien van de huidige OSM update routines in de nieuwe omgeving. Het gaat hierbij met name om:
  - Toepasbaarheid in een SQL Azure Hyperscale omgeving
  - Conversie van de update programma’s naar Microsoft Azure Functions
  - Oplossen van performancevraagstukken

 • Het bouwen van een prototype OpenStreetMap Service die is gebaseerd op een SQL Azure Hyperscale Database

Gebruikte technologieën:

 • Microsoft SQL Server

 • Microsoft SQL Azure

 • Microsoft Azure Web Apps

 • Microsoft Azure Functions

 • C#

 • .NET Core

 • OpenStreetMap

Geschikt voor studenten
 • Technische Informatica