Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Shoptrader B.V.
Wilgenweg 26B
1031HV
Amsterdam

Back-end Developer


Wij zijn op zoek naar Back-end Developer. Kom ons team versterken in Amsterdam Noord en help samen met ons e-commerce naar een hoger niveau.

Over Shoptrader

Shoptrader is opgericht in 2005 op een zolder in het centrum van Amsterdam. Daar werden de eerste websites en webwinkels op maat gebouwd. Door de vraag naar goed werkende webwinkels hebben we ons gericht op het maken van single upgradable webwinkels; webwinkels die voor ieder afzonderlijk werden gemaakt en waarvoor wijzigingen van elke webwinkel opnieuw moest worden geïntegreerd. In 2014 is Shoptrader een nieuw pad ingeslagen: we hebben een eigen platform ontwikkeld dat de basis vormt voor alle webwinkels. Nieuwe modules, add-ons en ontwikkelingen zijn op die manier in één keer beschikbaar voor alle webwinkels. Inmiddels maken meer dan 4000 webwinkels gebruik van onze systemen en worden er zo’n 200.000 transacties per maand mogelijk gemaakt. Onze waarden staan centraal in de uitvoering van onze software en in elke beslissing die we nemen.

Responsibilities:

  • Jouw dag begint met een stand-up. Samen met je team kijk je of jullie op schema liggen in de sprintplanning, of er afgelopen nacht storingen hebben plaatsgevonden en welke nieuwe feature requests er binnen zijn gekomen. Daarna bepalen jullie de prioriteiten voor die dag, welke fixes en features er op de planning staan en of je dit zelfstandig doet of samen met iemand anders. Met een goede kop koffie (of thee) voor je neus ga je met je to do’s aan de slag.
  • Onze codebase draait op een zelfgeschreven framework. Jij zorgt ervoor dat dit doorontwikkeld wordt zodat wij altijd gebruik kunnen blijven maken van de laatste technologieën.
  • Je werkt aan grensverleggende projecten, zoals revolutionaire product features of een next-level API.
  • Met een kritische blik kijk je naar je eigen code en ontwikkeling, zodat je het beste uit jezelf haalt.

Wat vragen wij:

Een developer in hart en nieren. Voor jou begint programmeren niet ‘s ochtends, je bent er 24/7 mee bezig, want jouw beste ideeën komen buiten werktijd. Zodra je klaar bent met de dag duik je dan ook in je VPS-instellingen of zet je een nieuw OS op je Raspberry Pi. Je bent een tikkeltje lui, want alles wat je twee keer handmatig moet doen automatiseer je. Daardoor hou je meer tijd over om te werken aan wat ertoe doet: innovatie. Tot slot ken je geen angst, want een feature live zetten waar meer dan 5000 klanten gebruik van maken, dat doet niet iedereen.

  • Je bent een goeroe / specialist in PHP, MySQL en JavaScript/jQuery
  • Programmeren doe je object georiënteerd
  • Je bent communicatief en sociaal vaardig en hebt ook graag contact met klanten
  • Je hebt ervaring met het werken met (PHP) frameworks en MVC opgebouwde programmatuur
  • Termen als AJAX, jQuery, JSON, XML en SOAP schrikken je totaal niet af
  • Je bent bekend met hedendaagse webstandaarden aan de frontend: HTML5, CSS3, JavaScript

Shoptrader biedt jou:

Je een vrije omgeving, ruimte voor je creativiteit en verantwoordelijkheid, flexibiliteit, borrels, fijne werkomgeving, leuke collega's, een stagevergoeding en na afronding van je stage of opleiding wellicht een vaste aanstelling in ons team!


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • Technische Informatica