Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Info Support
Kruisboog 42
3905TG
Veenendaal
HR

De Virtuele bloemenveiling


Deze opdracht betreft een vraagstuk van Plantion. Plantion heeft een jaaromzet van 100 miljoen euro en 150 medewerkers en is daarmee de op één na grootste bloemenveiling van Nederland. De ambitie van Plantion is dé bloemistenklok van West-Europa te worden. Het veilen van bloemen en planten is een logistiek uitdagend proces. Een proces waar ruimte is voor verbetering door digitalisering.

De veilingklok staat nu bij de organisatie op locatie in Ede, maar het is de ambitie van Plantion dat bloemisten in de toekomst uit heel West-Europa komen. Het ligt daarbij voor de hand dat de bloemist dan niet langer fysiek in Ede hoeft te zijn om zijn inkopen te doen. Plantion heeft hiervoor al een deel van een oplossing geïmplementeerd. Middels een bestaande applicatie kunnen goederen realtime worden gekocht op de veiling.

Waar echter nog ruimte voor verbetering is: de foto’s in de applicatie zijn niet altijd even actueel, terwijl een WYSIWYG-ervaring (what you see is what you get) juist erg belangrijk is. Daarnaast brengt de applicatie geen beleving met zich mee, terwijl juist ook sociale contacten tijdens het inkoopproces zo belangrijk zijn.

De oplossingsrichting waaraan wordt gedacht, is een AR/VR (Augmented Reality/Virtual Reality)-applicatie om een complete beleving van de veiling te hebben. Men kan virtueel deelnemen vanaf iedere plek in West-Europa, naast mensen die fysiek aanwezig zijn in Ede. Bloemisten moeten echt het gevoel hebben dat ze zelf aanwezig zijn bij de veiling. Aangezien het om een veiling gaat, is het realtime aspect hierin cruciaal. Ook vanuit het buitenland mag er minder dan milliseconden verschil zitten tussen de fysieke veilingklok in Ede en wat de virtuele deelnemer ziet.

Onderzoek of en hoe het mogelijk is om vanuit het buitenland een zo nauwkeurig mogelijke afstemming te krijgen met de veilingklok. Combineer dit met een AR/VR-applicatie om de beleving voor de bloemisten zo compleet mogelijk te maken en vergeet hierin ook de sociale contacten niet.

Bekijk al onze afstudeeropdrachten op afstuderenbijinfosupport.com

Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • System and Network Engineering/Cyber Security
  • Technische Informatica