Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Info Support
Kruisboog 42
3905TG
Veenendaal
HR

Digitaliseer de keten voor een grote bloemenveiling


Bij het Plantion komen 24/7 allerlei goederen binnen voor diverse verkoopkanalen. Deze goederen gaan na verwerking de deur weer uit. Dankzij veel menselijke aandacht en veel kennis en ervaring bij de medewerkers kunnen deze processen op dit moment worden beheerst. Dit gaat echter wel eens fout. Er is dan ook behoefte aan een betere monitoring van de keten van inslag tot uitslag.

Idealiter zou iedere bloem die binnenkomt, of in ieder geval iedere kar met bloemen die binnenkomt, volledig traceerbaar moeten zijn. Door een dergelijke volledige monitoring komt veel data beschikbaar, die weer gebruikt kan worden voor sturing van het proces. Zo kunnen bijvoorbeeld leveranciers hun goederen beter verspreid over de dag aanleveren om piekbelastingen te voorkomen.

Tijdens jouw afstudeeronderzoek verdiep jij je in het digitaliseren van processen op een bloemenveiling, om deze 100% te kunnen monitoren. Je onderzoekt hierbij of technieken als IoT en blockchain kunnen helpen. Hierbij houd je rekening met aansluiting op technieken die nu al in gebruik zijn op de veiling. Zo zijn alle karren op de bloemenveiling al uitgerust met RFID-chips. Je bepaalt op welke wijze de data die ontstaat in een digitale keten ingezet kan worden om de keten beter te sturen. Je ontwerpt een oplossing om de keten op een bloemenveiling te digitaliseren en monitoren en implementeert een Proof of Concept om aan te tonen dat je oplossing ook echt werkt. Deze oplossing moet onder andere inzichtelijk maken waar alle goederen die binnenkomen op de veiling zich op ieder moment in het proces bevinden.

Bekijk al onze afstudeeropdrachten op afstuderenbijinfosupport.com

Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • System and Network Engineering/Cyber Security
  • Technische Informatica