Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

KPN ICT Consulting
Röntgenlaan 75
2719 DX
Zoetermeer

Afstudeerstage Kubernetes & Security


Om potentiële klanten de voordelen en mogelijkheden van Kubernetes op een uniforme wijze te laten zien hebben we binnen KPN ICT Consulting een Kubernetes omgeving in AWS gebouwd. Je gaat onderzoek doen naar welke maatregelen er genomen kunnen worden om het platform meer secure te maken en welke tools hiervoor kunnen worden ingezet. Ook ga je aan de slag met de implementatie en documentatie.

Bij KPN ICT Consulting adviseren wij klant en doen wij implementaties door middel van projecten in de diverse aandachtsgebieden van security, cloud & modern datacenter, data & analytics en adoptie.

Huidige situatie:

Om potentiële klanten de voordelen en mogelijkheden van Kubernetes op een uniforme wijze te laten zien hebben we binnen KPN ICT Consulting een Kubernetes omgeving in AWS gebouwd. Deze omgeving is middels Terraform uitgerold. Deze omgeving kan een technisch consultant gebruiken tijdens een presales gesprek en kan via een script in een git respository uitgerold worden. Zodra de consultant klaar is met zijn presales gesprek kan hij de omgeving, middels het script, ook weer laten verwijderen.

Opdracht:

De huidige omgeving bevat de basis van Kubernetes en daarbinnen een applicatie. De security van de omgeving is nog niet meegenomen in het ontwerp. In de markt zie je langzaam een beweging ontstaan, shift left, waarbij security al aan het begin van het proces wordt meegenomen. De huidige demo omgeving moet uitgebreid worden met security. Dit houdt in dat er onderzoek gedaan moet worden naar welke maatregelen er genomen kunnen worden om het platform meer secure te maken en welke tools hiervoor kunnen worden ingezet. Ook ga je aan de slag met de implementatie en documentatie van deze security maatregelen.

Wie ben jij?

  • Je zit in het laatste jaar van jouw HBO ICT opleiding
  • Je hebt kennis en ervaring met principes rondom security, cloud en container technologie

Wat bieden wij jou als stagiair?

  • Een warm welkom met een introductie bij KPN ICT Consulting zodat jij onze organisatie goed leer kennen
  • Een start met een groep mede-stagiaires waar je mee optrekt en van kunt leren
  • Een laptop
  • De mogelijkheid tot thuiswerken, in overleg met jouw begeleider
  • Een stagevergoeding van €400,-
  • Goede begeleiding van een ervaren collega, die je graag helpt om je verder te ontwikkelen
  • Doorgroeien? Stagiairs worden zeer gewaardeerd, KPN ICT Consulting streeft ernaar om jou door te laten groeien naar de baan die jij wilt.

Meer informatie of solliciteren?

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel? Reageer dan snel en solliciteer nu! Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met  Elisa Langezaal, Corporate Recruiter, via 06 2050 4219


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • Cyber Security
  • Technische Informatica