Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Quintor
Maanlander 14M
3824MP
Amersfoort
ICT

Java: van 0 naar 100 in FaaS


Java is een veelgebruikte programmeertaal om vele goede redenen, maar het starten van een Java applicatie is meestal niet snel. Het opstarten van de Java Virtual Machine kost tijd. Er zijn verschillende bekende oplossingen voor, maar Quintor wil graag een breder onderzoek naar de mogelijkheden om de opstarttijd van de Java Virtual Machine te verkleinen. Kom jij dit voor ons onderzoeken?

Afstudeeropdracht "Java: Van 0 naar 100 in FaaS"

Java is een veelgebruikte programmeertaal om vele goede redenen, maar het starten van een Java applicatie is meestal niet snel. Het opstarten van de Java Virtual Machine kost tijd. Dit is geen probleem wanneer je een vast aantal servers hebt waar je applicatie permanent op draait, maar het wordt nadelig in een cloud omgeving waar er betaald wordt voor CPU gebruik en de tijd waarin de applicatie draait. De applicatie zou pas worden gestart wanneer het nodig is en weer wordt afgesloten zodra er geen vraag meer naar is. Vaak starten en stoppen zorgt ervoor dat de opstarttijd een groter probleem wordt.

Er zijn verschillende bekende oplossingen voor, maar Quintor wil graag een breder onderzoek naar de mogelijkheden om de opstarttijd van de Java Virtual Machine te verkleinen. Je zal hiervoor een applicatie maken om dit te demonstreren.

Over Quintor

Quintor is verspreid over vier kantoren en wij zijn inmiddels met zo’n 170 werknemers in Nederland actief om in teamverband mooie software ontwikkel projecten uit te voeren voor allerlei grote organisaties in Nederland, maar ook buiten Nederland. Binnen Quintor is er ontzettend veel kennis en expertise op de vlakken Software Development (oa. Java, Dotnet, Python), Cloud, Security, Platform Engineering en Agile Analyse.

Professionele begeleiding

Word begeleid door onze beste IT-specialisten en ga aan de slag met je Quintor afstudeeropdracht volgens een Agile/Scrum methode. Onze begeleiders hebben inmiddels jarenlange ervaring met het begeleiden en coachen van afstudeerders van allerlei hogescholen en universiteiten. Inmiddels zijn er zo’n 176 afstudeerders binnen Quintor actief geweest sinds de oprichting in 2005. In 2019 hebben 40 studenten een opdracht gevonden bij Quintor. En velen treden na het afstuderen bij ons in dienst!

Interesse?

Neem dan contact op met Bram Köhler, Corporate Recruiter binnen Quintor. Hij belt graag eens met je of rijdt graag een keer naar jou toe om meer te vertellen over Quintor en alle afstudeermogelijkheden per vestiging!

Quintor vestigingen: Den Haag, Amersfoort, Groningen en Den Bosch.


Geschikt voor studenten
  • Game Development
  • Software Engineering
  • Technische Informatica