Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Quintor
Maanlander 14M
3824MP
Amersfoort
ICT

Business Process Engine in Microservices


In bedrijven zijn er veel verschillende processen. Indien deze niet goed beheerd worden, kunnen deze door elkaar gaan lopen en worden mogelijk (deels) gedupliceerd. Deze processen worden vaak geïmplementeerd in een Business Process Model and Notation (BPMN) engine. Onderzoek hoe een Business Process Engine geïmplementeerd moet worden in een microservice architectuur..

Afstudeeropdracht "Een Business Process Engine in Microservices"

In bedrijven zijn er veel verschillende processen. Indien deze niet goed beheerd worden, kunnen deze door elkaar gaan lopen en worden mogelijk (deels) gedupliceerd. Deze processen worden vaak geïmplementeerd in een Business Process Model and Notation (BPMN) engine.

Traditioneel werd een Business Process Engine opgezet in een monolith, maar tegenwoordig wordt software vaker opgesplitst naar kleinere applicaties met minder verantwoordelijkheden, zoals microservices. Maar hoe kan een Business Process Engine opgezet worden in een microservice architectuur?

Onderzoek hoe een Business Process Engine geïmplementeerd moet worden in een microservice architectuur waarbij rekening gehouden moet worden met schaalbaarheid, state en continuous deployment. Toon door middel van een proof of concept aan welke framework er zijn en welke het beste toepasbaar zijn in een microservice architectuur.

Over Quintor

Quintor is verspreid over vier kantoren en wij zijn inmiddels met zo’n 170 werknemers in Nederland actief om in teamverband mooie software ontwikkel projecten uit te voeren voor allerlei grote organisaties in Nederland, maar ook buiten Nederland. Binnen Quintor is er ontzettend veel kennis en expertise op de vlakken Software Development (oa. Java, Dotnet, Python), Cloud, Security, Platform Engineering en Agile Analyse.

Professionele begeleiding

Word begeleid door onze beste IT-specialisten en ga aan de slag met je Quintor afstudeeropdracht volgens een Agile/Scrum methode. Onze begeleiders hebben inmiddels jarenlange ervaring met het begeleiden en coachen van afstudeerders van allerlei hogescholen en universiteiten. Inmiddels zijn er zo’n 176 afstudeerders binnen Quintor actief geweest sinds de oprichting in 2005. In 2019 hebben 40 studenten een opdracht gevonden bij Quintor. En velen treden na het afstuderen bij ons in dienst!

Interesse?

Neem dan contact op met Bram Köhler, Corporate Recruiter binnen Quintor. Hij belt graag eens met je of rijdt graag een keer naar jou toe om meer te vertellen over Quintor en alle afstudeermogelijkheden per vestiging!

Quintor vestigingen: Den Haag, Amersfoort, Groningen en Den Bosch.

Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • Technische Informatica