Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Avisi B.V.
Nieuwe Stationstraat 10
6811KS
Arnhem

Afstudeerstage Expression Optimalisation


Ben jij op zoek naar een uitdagende afstudeeropdracht waarbij je samen met je team iedere sprint weer werkt aan verbeterde kwaliteit in de fabriek van NXP? Wil jij meer weten over de chips die gebruikt worden in je telefoon, laptop en nog veel meer toepassingen? Wil jij betrokken zijn bij een team wat een bedrijfskritische applicatie beheert bij deze grote chipfabrikant? Lees dan snel verder!

Wat ga je doen? 

De software die wij maken voor onze klanten wordt gebruikt om de kwaliteit van de geproduceerde chips te bewaken. De bewaking gebeurt door de meetgegevens die een machine rapporteert te analyseren. Niet alle meetgegevens zijn even relevant voor de eindgebruiker. Om de data te filteren kan een gebruiker van het systeem een Boolean expression opgeven. Dit kunnen complexe expression zijn. Het doel van deze afstudeerstage is om een module te ontwikkelen die de ingevoerde expression analyseert en optimaliseert. De geoptimaliseerde expression moet worden getoond aan de eindgebruiker waarna deze kan beslissen of het voorstel moet worden overgenomen.

Ook ga je aan de slag met het schrijven van software om de reeds ingevoerde expressions (enkele duizenden) te analyseren en te optimaliseren.

Wat zijn jouw (technische) interesses? 

  • Java en Scala.
  • Angular en React.
  • Apache Kafka en Akka.
  • Docker.

Als afstudeerstagiair verwachten we niet dat je al helemaal thuis bent in alle genoemde technieken. Het enige wat we van je vragen is of je juist interesse hebt om hier beter in te worden.

Het team

Het Avisi NXP-team heeft korte lijnen met de klant om zo goed in te kunnen springen op de eisen van de klant. Het team bestaat uit een teamlead, twee developers en op dit moment een meewerkstagiair. 
NXP  is een Nederlandse chipfabrikant, voormalig onderdeel van Philips. Sinds 2006 is NXP een zelfstandig opererend bedrijf met zes chipfabrieken in Europa en Azië. Eén van deze chipfabrieken staat in Nijmegen. Grote kans dat jij meerdere chips van NXP gebruikt in bijv. je telefoon of laptop. 

Het team heeft een beheersysteem, genaamd Temptation, ontwikkeld voor NXP dat de apparatuur monitort. Zo kan er bijvoorbeeld een alarm afgegeven worden wanneer een machine te heet wordt. Temptation monitort alle apparatuur in de fabriek waarbij events van deze apparatuur (IoT) worden verzameld voor alerting en trendanalyse. Daarmee beheert ons team een bedrijfskritische applicatie: bij uitval van onze software wordt de fabriek stilgelegd. Grote hoeveelheden events worden door onze software verwerkt. Deze moeten allemaal worden geanalyseerd en geoptimaliseerd!

Temptation bestaat uit een interface (AngularJS front-end en Java back-end) en een event-processor die events verwerkt volgens de filters die door de eindgebruikers via de interface is ingesteld. Bij de nieuwste versie wordt gebruik gemaakt van industriestandaarden zoals Apache Kafka, Akka, Scala, Docker en Cassandra. 

Ben je enthousiast geworden? Solliciteer direct en motiveer waarom jij deel uit zou moeten maken van ons team!

Bekijk de opdracht op https://www.avisi.nl/afstudeerstage-expression-optimalisation

Geschikt voor studenten
  • Software Engineering