Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Info Support
Kruisboog 42
3905TG
Veenendaal
HR

Track & Trace van data in complexe ketens


Operational Intelligence wordt bij een opdrachtgever ingezet om meer inzicht te krijgen in het fungeren van ketens. Een specifieke keten is in kaart gebracht die het voor de opdrachtgever mogelijk maakt beperkt data te correleren. Er is echter geen sprake van echte end-to-end ketenmonitoring. Onderzoek de manieren om data te correleren en hoe en met welke impact deze te implementeren zijn.

Bij een opdrachtgever van Info Support, die zijn diensten aanbiedt via websites, wordt Operational Intelligence (OI) ingezet om meer inzicht te krijgen in het fungeren van ketens. Dit om snel te acteren als er iets mis gaat of dreigt mis te gaan. Info Support heeft voor deze opdrachtgever een specifieke keten in kaart gebracht die het mogelijk maakt beperkt data te correleren, waarbij steeds data van 2 componenten in de keten kunnen worden gelinkt. Omdat het correleren van data echter nog beperkt is, is er geen sprake is van echte end-to-end ketenmonitoring. Als we in staat zijn om data door de hele keten te volgen kunnen we nog meer inzicht geven en sneller acteren bij afwijkingen.

Om data te kunnen correleren is er een identificeerbare overeenkomst tussen nodig. Dit kan bijvoorbeeld een Correlation-ID zijn. Het toevoegen van zo’n Correlation-ID aan de informatiestroom heeft echter nogal wat impact.

De opdracht

Tijdens jouw afstudeeropdracht onderzoek je welke methodes/scenario’s er zijn om data te correleren. Dit kunnen bestaande oplossingen in de markt zijn of een oplossing die je zelf bedenkt. Je onderzoekt hoe deze te implementeren en welke impact dit met zich meebrengt. Je brengt de voor- en nadelen in kaart en demonstreert vervolgens de scenario’s in een Proof of Concept.

Bekijk al onze opdrachten op afstuderenbijinfosupport.com

Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • System and Network Engineering/Cyber Security
  • Technische Informatica