Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Info Support
Kruisboog 42
3905TG
Veenendaal
HR

Virtuele rijexamenexaminator


Onterecht zakken voor je rijexamen. Op dit moment is de beoordeling afhankelijk van één examinator. Onderzoek of het mogelijk is om middels machine learning sensoren in auto’s voldoende data te laten leveren (snelheid, remmen, locatie etc) om als second opinion te fungeren met bijv. Android Auto of Streaming API’s.

Info Support is zeer actief binnen de mobiliteitssector. Binnen deze sector zien we dat treinen, bussen, trams en auto’s steeds slimmer worden. Deze innovatie is mogelijk door onder andere permanente connectiviteit tussen de voertuigen en de cloud. Voertuigen beschikken over steeds meer sensoren die data leveren (Internet of Things). De kans is groot dat de leaseauto die aan jou beschikbaar wordt gesteld tijdens het afstuderen ook dergelijke sensoren bevat!

Voor belangrijke voetbalwedstrijden wordt momenteel de zogenaamde video-referee ingezet als second opinion. Zou een dergelijke second opinion ook voor rijexamens mogelijk zijn? Sensoren in auto’s leveren data over bijvoorbeeld snelheid, remmen, locatie etc.

De opdracht

Onderzoek hoe al deze data uitgelezen en verwerkt kan worden. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan Android Auto of Streaming API’s. Omdat deze onderzoeken mogelijk veel tijd in beslag nemen, onderzoek je minimaal of de data uitgelezen kan worden. Vervolgens toon je deze via een web- of mobiele applicatie.

Het vervolg, het afgeven van een second opinion op basis van machine learning, is voor deze opdracht optioneel. De opdracht is dus uitbreidbaar en daarom ook geschikt voor meerdere afstudeerders. Zodra de data ergens opgeslagen is, analyseer je deze via machine learning voor een betrouwbare second opinion. Hierbij speelt de vernieuwde Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) omtrent privacy en security een rol, maar de nadruk zal voor deze opdracht op de techniek liggen.

Bekijk al onze opdrachten op afstuderenbijinfosupport.com

Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • System and Network Engineering/Cyber Security
  • Technische Informatica