Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Testprocessen
Marnixstraat 366
1862XH
Amsterdam

Moderniseren Testprogramma MINDS


Vanuit de Universiteit Utrecht is begin van deze eeuw een testprogramma ontwikkeld in VB6. Met dit testprogramma kunnen diverse psychologische fenomenen worden onderzocht. Het huidige programma voldoet niet meer aan de standaarden voor beveiliging, gebruiksgemak en grafische kwaliteit. De stageopdracht behelst modernisering van het programma waarna het via internet veilig kan worden gebruikt.

MINDS is in de jaren 80 ontwikkeld door Dr. Nico Brand. In die tijd was het nog niet gebruikelijk om de computer in te zetten als hulpmiddel voor psychologische diagnostiek. Dr. Brand heeft met zijn team allerlei pen/papiertesten omgezet in een digitale omgeving.

De testen zijn opnieuw genormeerd, zodat er goede uitspraken konden worden gedaan over de psychologische toestand van degene die wordt getest.

In 2004 zijn alle testen opnieuw beoordeeld en deze zijn opgenomen in een VB6 omgeving. Deze kunnen worden afgenomen via een Sentinel Dongle op een stand-alone computer.

Deze omgeving voldoet niet meer aan de huidige digitale standaarden. Echter, de testen die erin draaien volstaan wel.

Samen met Hersencentrum en de Vrije Universiteit willen we het programma moderniseren.

Wat moet er worden aangepast?

-De applicatie moet worden omgeschreven in een courante programmeertaal die wordt ondersteund.

-De applicatie moet bruikbaar worden voor online testafname.

-Er moet veel aandacht worden besteed aan beveiliging van zowel het programma als de gebruikersgegevens. hierbij moet rekening worden gehouden met gevoelige persoonsgegevens.

-Verzamelde data moet worden weggeschreven in een (eenvoudige) database.

-Het uiterlijk van het programma en de testen zou idealiter worden gemoderniseerd.

Begeleiding

De stage instelling heeft geen werkzame ICT deskundigen. Dit betekent dat er veel zelfstandigheid wordt verwacht van de student. Er is eventueel wel een werkruimte beschikbaar en sporadisch kan contact worden gezocht met de ICT dienst van een samenwerkende universiteit. Zowel de ontwikkelaar van het huidige programma als de stage instelling zijn wel beschikbaar voor alle overige zaken en zijn in staat om het project te begeleiden en te beoordelen. 

Interesse?

Wij bieden een stagevergoeding van €500,- p.m./FTE. Wanneer je zelfstandig kunt werken, mee wilt helpen aan een effectieve psychologische zorg en wilt helpen aan het neerzetten van een compleet product nodigen we je van harte uit voor een goed gesprek.


Geschikt voor studenten
  • Game Development
  • Cyber Security
  • Technische Informatica