Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Kabisa
Daalwijkdreef 47
1103AD
Amsterdam - Zuidoost

Afstudeerstage Headless commerce


Kabisa is volop in ontwikkeling. Wij zijn een snelgroeiend maatwerksoftware bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van web- en mobiele applicaties. Software ontwikkelen is mensenwerk. We vinden het daarom erg belangrijk om in onze mensen te investeren. Niet voor niets is Kabisa al meerdere jaren uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland.

Binnen de E-Commerce wereld is “headless commerce" een interessante innovatie. Waar traditionele E-Commerce systemen “headful” zijn, backend én frontend in één systeem, levert een headless commerce platform enkel de backend.

De backend werkt in dit geval API-based, waardoor het mogelijk wordt verschillende frontends te koppelen die geoptimaliseerd zijn voor het kanaal dat zij bedienen. Nu is dat vaak web en mobile, maar in de toekomst zullen dit ook steeds vaker kanalen zoals een chatbot, voice assistant en andere smart apparatuur worden.

Headless commerce biedt tevens de mogelijkheid om de frontends te ontwikkelen in een technologie naar keuze, in plaats van vast te zitten aan het framework van een E-Commerce platform. Klanten kiezen voor Kabisa wanneer standaard niet genoeg is. Een headless commerce platform met hoogwaardige frontends past daar dus uitstekend bij!

GEWENSTE EINDRESULTAAT

Voor deze opdracht:

Ga je onderzoek doen naar Headless Commerce vs traditionele Commerce systemen;

  • Haal je binnen onze organisatie requirements voor een E-Commerce platform op en breng je in kaart welke Headless Commerce platforms voldoen aan deze requirements;
  • Breng je in kaart welke frameworks er beschikbaar zijn om web frontends voor deze E-Commerce platforms te bouwen, waarbij je bij voorkeur gebruikt maakt van React.js;
  • Bouw je een Proof Of Concept op basis van één geselecteerd Headless Commerce platform en frontend framework, waarbij je gebruikt maakt van Kabisa best-practices op het gebied van softwareontwikkeling.

Geschikt voor studenten
  • Software Engineering