Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Hogeschool van Amsterdam
Wibautstraat 2-4
1000BA
Amsterdam
TTH

Jiskefet, een logboeksysteem voor CERN


De Hogeschool van Amsterdam ontwikkelt een webapplicatie voor ALICE/CERN om bij te houden onder welke omstandigheden de botsingen van kleine deeltjes plaatsvinden. Dit systeem, dat we Jiskefet noemen, zal in productie blijven tot 2029 en is gebaseerd op een RESTful architectuur. Je zult werken aan dit systeem, communiceren met de stakeholder op CERN en een leidende rol spelen in de ontwikkeling.

Jiskefet vervangt het bestaande ALICE Electronic Logbook systeem zodat er een technologische update kan plaatsvinden en nieuwe functionaliteit kan worden toegevoegd. De data die in dit logboek systeem wordt bewaard is data over hoe de botsingen plaatsvinden en hoe problemen met de machine zijn opgelost. In Run 1 en 2, van 2009 tot 2019 is data verzameld van 280.000 runs waarin botsingen plaats vonden, resulterend in 37 GB data van 195.000 entries en 20.000 file attachments.

De ontwikkeling van Jiskefet is gedaan door verschillende studententeams. De belangrijkste bijdrage komt van de HvA. Als ontwikkelmethode gebruiken we Scrum, gebruiken JIRA en hebben elke week een video conferentie met CERN. We gebruiken Github als repository (https://github.com/AliceO2Group/Bookkeeping).

Als framework gebruiken we WebUi dat door CERN zelf ontwikkeld wordt. We testen in een continuous integration process. Techieken en tools die hierbij worden gebruikt zijn o.a. Ansible, NPM, Travis CI, ESLint, NodeJs, MySQL.

  

Je zult werken voor een project dat daadwerkelijk in productie zal gaan voor een onderzoeksinstituut van wereldklasse waar het WWW en GRID is uitgevonden. Je naam zal op de lijst van medewerkers voor dit project komen te staan. Het project voldoet aan de hoogste professionele standaarden en representeert tot op grote hoogte wat je zou moeten verwachten van een professionele webapplicatie.

Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management
  • Game Development
  • Software Engineering
  • System and Network Engineering/Cyber Security
  • Technische Informatica