Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Info Support
Kruisboog 42
3905TG
Veenendaal
HR

Effective subprocessing for Stryker.net


Testen kost tijd. Tijdens deze opdracht onderzoek je welke technieken beschikbaar zijn of ontwikkeld kunnen worden om het proces sneller te laten lopen. Werkt je oplossing goed, dan wordt het onderdeel van Stryker.net.

Stryker is een mutation testing framework. Vanuit Info Support wordt door enthousiaste collega’s ontwikkeld aan Stryker voor Javascript (en friends), Scala en Dotnet (C#, F#) met ondersteuning van middelen door Info Support.

Over de mutation tests
Bij mutation testing worden de unit tests in de basis voor elke toegevoegde mutant (code wijziging) opnieuw uitgevoerd. Stel Stryker voegt aan een klein project gemiddeld 400 mutanten toe en het project bevat 100 unit tests die gemiddeld 2 seconden nodig hebben om te draaien. De volledige Stryker-run duurt dan ten minste 400 * 2 seconden = bijna 15 minuten. Hier bovenop komt nog de opstarttijd van ongeveer een minuut, en per mutant kost het laten we zeggen 2 seconden om de unit tests überhaupt te starten. Dit veroorzaakt bijna een verdubbeling van de doorlooptijd.

Wij weten niet welke technieken beschikbaar zijn of ontwikkeld kunnen worden om de impact van Stryker op het testproces te verlagen. Met dit probleem ga jij aan de slag.

De opdracht

Onderzoek welke technieken gebruikt kunnen worden om de impact van Stryker op de testduur te verminderen.

Dit onderzoek voer je uit op het vlak van proces ‘forken’, subprocessing en caching en hergebruik van data in memory zodat het opstarten van het testproces maar éénmalig uitgevoerd wordt in plaats van per mutant opnieuw.

Als bewijs van het onderzoek maak je een Proof of Concept wat open source gepubliceerd zal worden en onderdeel van Stryker.net kan worden.

Ga voor deze en andere afstudeeropdrachten naar afstuderenbijinfosupport.com


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • Technische Informatica