Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Info Support
Kruisboog 42
3905TG
Veenendaal
HR

Applied Augmented Analytics


Datagebruikers helpen met het verkrijgen van inzicht in data. Daarvoor wordt Augmented Analytics ingezet. Maar hoe ver zijn de ontwikkelingen? Bouw na onderzoek een website verrijkt met Augmented Analytics features.

Augmented Analytics is de combinatie van Business Intelligence en Machine Learning, Natural Language Generation, Autmating Insights en Natural Language Query. Het doel van deze technologiemix is datagebruikers te helpen met het verkrijgen van inzicht in data, waar normaal een data scientist of andere specialist voor nodig is. Het is een vorm van toegepaste AI om automatisch tot inzichten te komen.

De term werd in 2017 door Gartner voor het eerst gebruikt en inmiddels zijn er productleveranciers zoals Salesforce en Microsoft die Augmented Analytics in één of meer van hun producten verwerken (Quick Insights in Power BI bijvoorbeeld).

Maar hoe volwassen is dit eigenlijk? Krijgt de gebruiker wat er beloofd wordt? En kun je dit ook in je eigen website of app inbouwen, zonder gebruik te maken van dure producten van genoemde leveranciers? Deze vragen vormen de basis voor deze opdracht.

De opdracht

In deze opdracht onderzoek je wat de huidige status is van Augmented Analytics in op de markt verkrijgbare producten. Door deze korte marktanalyse doe je ook ideeën op voor de werking van Augmented Analytics. Hierna onderzoek je hoe je zelf een Augmented Analytics toepassing kunt bouwen op een beperkt aantal demo datasets. Vervolgens bouw je een PoC waarin je een eenvoudige website met een aantal dashboards met data visualisaties verrijkt met Augmented Analytics features.

Ga voor deze en andere afstudeeropdrachten naar afstuderenbijinfosupport.com

Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • Technische Informatica