Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Valori
Orteliuslaan
3528 BD
Utrecht
1000

Artificial Intelligence applied in test automation


De laatste jaren komen steeds meer bestaande en nieuwe testtools op de markt waarin AI een belangrijke component is geworden. Binnen de test community is er veel interesse naar AI en zeker hoe de AI in de testtools wordt toegepast en hoe het concept technisch werkt.

“Assessment of Artificial Intelligence applied in test automation tooling and a proof of concept of best practices in JOSF”

 

Onderzoek

De laatste jaren komen steeds meer bestaande en nieuwe testtools op de markt waarin AI een belangrijke component is geworden. Binnen de testcommunity is er veel interesse naar AI en zeker hoe de AI in de testtools wordt toegepast en hoe het concept technisch werkt. Veel interesse, maar weinig kennis en veel ‘wantrouwen’: is het wel echte AI die wordt toegepast in de testtools of zijn het ‘slimme’ algoritmes en rule engines die vanuit de buitenkant op AI lijken, maar het niet zijn? Om antwoord te geven op deze vraag, kunnen de volgende sub-vragen beantwoord worden:

 

1.      Wat is echte AI?

2.      Toetsen hoe een aantal toonaangevende testtools in de markt hieraan voldoet:

a.      Tricentis Tosca

b.      Eggplant

c.      Nader te bepalen open source testtool

3.      In welke fase van het testproces wordt de AI toegepast?

4.      In welke fase blijkt de toegepast AI het krachtigst, effectiefst en efficiënts te zijn?

 

Ontwerp & Bouw

Op basis van de resultaten uit het onderzoek en inventarisatie, pas één van de AI-oplossingen toe op Valori’s testtool JOSF die voldoet aan de wensen van Valori.


Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management
  • Software Engineering
  • Technische Informatica