Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Capgemini Nederland B.V.
Reykjavikplein 1,
3543 KA
Utrecht

HBO-ICT


Ben jij een technische student en volg jij een studie zoals HBO ICT, (Technische) Informatica, Software Engineering etc. en ben je geïnteresseerd in werken met nieuwe technologieën? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw uitdaging als afstudeer stagiair(e)

Binnen Capgemini hebben we een eigen innovatie centrum: het Applied Innovation Exchange. Dé plek waar we de nieuwe technologieën ontwikkelen, uitproberen en demonstreren. Vanuit hier helpen we onze partners en opdrachtgevers op weg, door te laten zien hoe technologieën als Internet of Things, Smart IoT, Smart Robotics en Virtual/ Augmented Reality werken. En hoe deze toegepast kunnen worden in de praktijk. Laat dit nu ook precies de plek zijn waar jij gaat meedraaien.

Per half jaar bespreken wij met onze partners wat voor opdrachten er beschikbaar zijn en waar jij aan zou kunnen werken. Over een aantal weken hopen we deze binnen te krijgen en met jou te kunnen bespreken. Op het moment zijn deze nog niet beschikbaar, maar kunnen we je wel op de hoogte houden als de opdrachten binnen zijn. 

Naast dat wij opdrachten binnen krijgen vanuit de business, staat niks 100% vast. Samen met jou maken we onze afstudeeropdrachten. Wij kijken wat er mogelijk is bij ons en jij geeft aan wat je graag zou willen doen.

Als je een opdracht met data wilt doen, vragen we je zelf om met een dataset te komen. Dit omdat wij een consultancy organisatie zijn, die werkt met data van de klant. Deze klant data is vertrouwelijk en mag niet worden gedeeld met studenten. Wij kunnen je helpen met het formuleren van een opdracht, maar een dataset van bijvoorbeeld een bijbaantje of vanuit school is nodig om een data opdracht bij ons te kunnen doen.

Hieronder wat voorbeelden van opdrachten die het afgelopen jaar zijn uitgevoerd. 

Indoor AR navigatie - AR

Het zou fijn zijn als we over een tijdje weer naar ons geliefde kantoor bij station Leidsche Rijn mogen. Omdat het zo lang geleden is dat we daar zijn geweest, kunnen we ons goed voorstellen dat collega's en klanten moeite hebben om de vergaderruimtes te vinden. Een mogelijke oplossing voor dit "probleem" is een app waarmee we mensen binnen ons kantoor de weg kunnen wijzen op hun smartphone met behulp van AR.

Don't leave me - IoT

Ben jij ook wel eens je sleutels vergeten als je naar buiten gaat? Wil jij onderzoeken wat hier de beste IoT oplossing voor is, een prototype maken en kijken waar deze techniek verder nog nuttig voor kan zijn?

StoryTemple

Capgemini werkt samen met StoryTemple aan mooie projecten. Zo kun je met StoryTemple aan de slag om een beheermodule te maken dat de klanten en StoryTemple zelf alles kunnen beheren op hun platform. Wil jij werken vanuit een grote organisatie, met een Start-Up? Dan is dit misschien wel de opdracht voor jou!

Historische collectie Defensie

Wil jij graag een project doen voor een echte klant? De Historische collectie heeft een applicatie draaien op een interactieve tafel in het museum, waar alle informatie over de compagnieën op te zien is. De applicatie voldoet nog niet aan de eisen van de klant. Het systeem moet nog uitgebreid worden. Wil jij de Historische collectie helpen?

Wat jij ons brengt

Je bent een technische HBO student in de richting van ICT, (Technische) Informatica of Software Engineering. Je bent minimaal 5 maanden beschikbaar vanaf eind augustus/ begin september 2021. Op zoek naar een afstudeerstage en misschien wel je potentiële werkgever. Alleen koffie halen en kopiëren is niet jouw idee van een ideale stage. Jij wil juist nieuwe dingen ontdekken, meewerken aan grote projecten en écht de handen uit de mouwen steken. Ook werk je graag zelfstandig en vind je het fijn om zelf de leiding en verantwoordelijkheid te nemen.

Wat wij jou bieden

Allereerst natuurlijk een omgeving waarin je veel kan leren, maar ook zelf veel initiatief mag nemen. Je komt terecht in een fijne werksfeer met collega’s die graag kennis delen en elkaar helpen. Daarbij wordt hard werken zeker beloond. Want we hebben vrijwel altijd de intentie om afstudeerders na hun studie een interessante loopbaan aan te bieden. Wat je nog meer kunt verwachten?

  • Een mooie stagevergoeding van €500,- bruto per maand.
  • Een laptop die je mag gebruiken voor je stageopdracht.
  • Een anderhalve betaalde verlofdag per maand.
  • Trainingen en cursussen via het Stagebureau en AdvantageYou
  • Gezellige borrels en activiteiten met de medestagiairs!

Ervaring vanuit een student:

Yaël Cnossen, HBO-ICT Software Development stagiaire:
De afstudeeropdracht van Yaël heeft als doel om meer middelbare scholieren (meisjes) te laten zien wat er mogelijk is met kunstmatige intelligentie en programmeren. Dit doet ze door een Micro:bit (kleine robot) zo te programmeren dat het kan leren om een object te ontwijken door middel van reinforcement learning. Yaël vindt haar opdracht bij Capgemini heel leuk. ‘’Ik heb veel vrijheid gekregen in wat ik wil maken, op dit moment heb zelf niet veel ervaring met hardware maar binnen Capgemini zijn er zijn altijd mensen bereid om te helpen.’’

Ben jij de nieuwe stagiair bij Capgemini?

Ben jij helemaal enthousiast geworden bij het lezen van de opdrachten? En wil je weten wat de onderzoeksgebieden van februari gaan worden? Stuur ons jouw sollicitatie en wij maken graag kennis met jou. Kijk voor meer inspiratie eens tussen onze blogs: Wesley, student HBO-ICT Software Development: https://www.werkenbijcapgemini.nl/blogs/Stage-met-een-echt-resultaat


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • Cyber Security
  • Technische Informatica