Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

6Gorillas
Kanaalweg 29
3526 KM
Utrecht

Data Scientists en Data Engineers (afstudeerder/stagiair)


6Gorilla’s is een data startup (28 medewerkers) in Utrecht die zich exclusief focust op de zorg. We zijn één van de zes bedrijven die vallen onder Tenzinger. Dagelijks maken duizenden zorgverleners gebruik van de producten en diensten van deze organisaties. Dit zijn onder meer EPD’s, zorgportalen, e-health, BI/AI en financial outsourcing. We zoeken data scientists en data engineers.

In het afgelopen jaar hebben we bij 6Gorilla’s ons data platform ontwikkeld om dit nog beter te ondersteunen. Het Data Platform zorgt er ook voor dat onze data scientists optimaal gefaciliteerd worden. Deze infrastructuur neemt namelijk een groot deel van uitdagingen zoals data ontsluiting en pre-processing weg!

We zijn daarom op zoek naar data science-afstudeerders of stagiairs op een aantal van onze cases. Wij bieden goede begeleiding, een informele startup sfeer, een Corona-proof kantoor en een marktconforme stagevergoeding.

Het is goed om te weten, dat we echt een verschil willen maken in de zorg. Dit betekent dat data science pas van waarde is als het in productie draait. Een voorbeeld hiervan is dat een simpeler model (makkelijker in productie te nemen) de voorkeur heeft boven een complex neuraal netwerk, als de performance verschillen minimaal zijn. 

Door ons Data platform in combinatie met slimme analyses kunnen wij het bovenstaande op ongekende schaal realiseren. De kans is dan ook groot dat interessante uitkomsten uit je afstudeerstage ook daadwerkelijk in software worden opgenomen.

Hieronder één van onze cases:

Case #1: Ongestructureerde data (NLP)

In de zorg wordt veel vastgelegd in open-tekstvelden. We kunnen zorgprofessionals ondersteunen door automatisch (en m.b.v. AI) de waardevolle informatie in deze teksten te herkennen. Gaat het beter met de patiënt? En worden belangrijke thema’s als zelfstandigheid, mobiliteit en betrokkenheid van de familie besproken?
Technisch gezien kun je hierbij denken aan NLP-technieken zoals topic modelling, POS tagging, entity recognition en summarisation.

Spreekt deze casus aan of heb je aanvullende ideeën? Of denk jij met een iets ander profiel ook meerwaarde te kunnen leveren, neem dan vooral contact op. We gaan graag het gesprek aan om samen een onderzoeksvraag te formuleren die zowel academisch als maatschappelijk meerwaarde heeft. 

Profiel:

Musts:

·       Programmeerervaring (bij voorkeur Python)

·       (Enige) ervaring met Machine Learning-modellen (of vakken hierover gevolgd)

·       Basis SQL-kennis

·       Affiniteit met ‘data science om de zorg beter te maken’

Pré’s:

·       Affiniteit/ervaring met data visualisatie

·       Dashboarding-ervaring

·       Je vindt het leuk om je resultaten te presenteren en toe te lichten en daarnaast  inzichtelijk te maken (explainable AI)


Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management
  • Software Engineering
  • Cyber Security
  • Technische Informatica