Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Viewport.ai
Bos en Lommerplein 280
1055 RW
Amsterdam
Devops

Testframework voor tekstherkenning (OCR)


Ontwikkelen van een testframework voor tekstherkenning in technische documentatie

Wij maken Viewport.ai, intelligente software voor de procesindustrie. De software maakt grote hoeveelheden technische data inzichtelijk. Onderdeel hiervan is het kunnen herkennen van tekst in gescande documenten en (technische) tekeningen. Deze scans bevatten geen tekstuele informatie, dus tekst moet met optical character recognition (OCR) uit de scan worden gehaald.

Ondanks grote verbeteringen in de technologie is OCR nog niet perfect. Het kunnen vergelijken van verschillende OCR oplossingen (en configuraties) is daarom van groot belang om tot een optimaal resultaat te komen. Volgens ons onderzoek is er nog geen standaard aanpak voor het testen van OCR. Dit willen we graag ontwikkelen en, indien daarbij geen klantgegegevens worden vrijgegeven, beschikbaar stellen als open source project.

Het testframework moet in .NET / C# worden ontwikkeld zodat het kan worden geintegreerd in onze bestaande continuous integration/continuous deployment (CI/CD) pipeline.

We hebben een plek beschikbaar voor iemand die dit voor ons wil uitzoeken en opzetten. Interesse? Neem contact op met ons.


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • Technische Informatica