Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Kabisa
Daalwijkdreef 47
1103AD
Amsterdam - Zuidoost

Afstudeerstage Cloud Security


Wil je jezelf ontwikkelen en de top bereiken? Kabisa is op zoek naar cloud infrastructure studenten die in zijn voor een interessante afstudeeropdracht. Werken bij dit groeiende bedrijf biedt jou de kans veel te leren in een interessante omgeving. Wij hebben een passie voor techniek, zijn ware ‘masters of technology’ en hebben een extreme focus op kwaliteit van software.

Security in de Cloud is en blijft een belangrijk onderwerp dat helaas niet altijd de aandacht krijgt die het verdiend. Bij Kabisa streven wij naar topkwaliteit. Security is daar een belangrijk onderdeel van. Security zelf is een breed begrip. Denk aan toegang tot systemen, security patches, encryptie maar ook auditing en logging van allerlei gebeurtenissen in en rondom je systemen.

Bij Kabisa hebben wij ondertussen veel applicaties in Amazon Web Services (AWS) draaien. Wij bouwen onze omgevingen op via Infrastructure-as-Code (IaC) (Terraform/Terragrunt). Dit geeft ons het voordeel dat we snel en efficiënt (cloud)omgevingen naar wens van de klant kunnen opzetten. Security is onderdeel van onze IaC-strategie en deze zijn wij continue aan het verbeteren. We zoeken een student die onderzoek kan doen naar de security best practises van AWS, deze kan omzetten naar IaC zodat dit in de toekomst uitgerold kan worden op bestaande en nieuwe omgevingen.

Gewenste eindresultaat.

Voor deze opdracht:

  • Ga je onderzoek doen naar de best practises als het gaat om security in AWS.
  • Je gaat kijken welk advies AWS hier in geeft om dit vervolgens te plotten op de huidige en nieuwe omgevingen van onze klanten.
  • Je werkt deze best practises uit naar IaC zodat we de oplossing in de toekomst kunnen uitrollen over de bestaande en nieuwe omgevingen.
  • Je implementeert een Proof of Concept (PoC) waarbij de oplossing uitgerold wordt op een omgeving met een (dummy-)applicatie.
Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • System and Network Engineering/Cyber Security