Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Kabisa
Daalwijkdreef 47
1103AD
Amsterdam - Zuidoost

Afstudeerstage Cloud monitoring, research & implementatie


Kabisa is volop in ontwikkeling. Wij zijn een snelgroeiend maatwerksoftware bedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van web- en mobiele applicaties. Software ontwikkelen is mensenwerk. We vinden het daarom erg belangrijk om in onze mensen te investeren. Niet voor niets is Kabisa al meerdere jaren uitgeroepen tot Beste Werkgever van Nederland.

Ons Cloud Team maakt gebruik van een traditionele Monitoring tool, genaamd Nagios. De huidige tool geeft niet alle inzichten die het team nodig heeft om op tijd problemen te signaleren – of nog beter: te voorkomen. Om deze reden zijn we voornemens om over te stappen naar een andere tool. De stageopdracht gaat over het vergelijken van verschillende tools die in de markt aanwezig zijn, onderzoeken welke het beste past bij onze requirements en uit te zoeken hoe deze het beste geïmplementeerd kan worden binnen de organisatie.

Het gaat hier om de monitoring van servers, cloud resources (voornamelijk AWS) en tevens Application Performance Management. Bij het onderzoek is belangrijk dat er ook wordt gekeken naar de verschillende vormen van monitoring. Denk hierbij aan agentless of agent monitoring. Maar ook of whitebox of blackbox monitoring het beste past binnen onze wensen.

Onze servers draaien op Linux, dus het is belangrijk dat je je weg weet te vinden in een terminal, of dit graag wilt leren. Deze mogelijkheid krijg je in ieder geval bij Kabisa.

Gewenste eindresultaat:

Voor deze opdracht: 

  • Haal je binnen onze organisatie requirements op voor een tool die wij kunnen gebruiken voor het monitoren van onze Cloud infrastructuur en maatwerk applicaties;
  • Ga je onderzoek doen naar verschillende monitoring systemen;
  • Ga je aan de slag met een implementatieplan voor een nieuw monitoring tool;
  • de bedoeling is dat er een Proof of Concept (PoC) wordt opgesteld, van één of meerdere tools zodat deze door ons Cloud Team kan worden geëvalueerd,

Geschikt voor studenten
  • Software Engineering