Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Rutgers / Dance4Life
Arthur van Schendelstraat 696
3991JZ
Utrecht
HNK
Bedrijfsvoering

Stagiair Business-IT alignment


Wil jij als stagiaire meewerken binnen een NGO aan de verbetering van de seksuele gezondheid en rechten van jongeren wereldwijd? Bij Rutgers/Dance4Life hebben we meerdere zeer leuke, afwisselende, zelfstandige stageplekken met veel mogelijkheden op het snijvlak van business en IT.

Hoe gaaf is het om tijdens je stage veel te leren, veel vrijheid te kennen, verantwoordelijkheid te nemen en daarmee ook nog bij te dragen aan een betere wereld! Dit kan bij Rutgers/Dance4Life. Onze 120 medewerkers zijn vooral specialist op hun eigen onderwerp of project. En vaak kennen zij de uitgebreide mogelijkheden van IT niet. Hierdoor is er een wereld te winnen in efficiency, kwaliteit en kennisdeling. Er is zoveel laaghangend fruit, dat er verschillende opdrachten beschikbaar zijn.

 

Mogelijke opdrachten

 • Hoe betrekken we onze partners in Afrika veel meer in onze digitale werkomgeving (O365). We werken met Multi Factor Authentication en Conditional Access, maar dit is nog niet geactiveerd voor onze partners. Kun jij deze implementatie voor je rekening nemen? De uitdaging zit hem in verschillende culturen, talen en een grote letterlijke afstand.
 • Er zijn vele processen die geautomatiseerd kunnen worden. Onlangs is het eerste proces (de onboarding van nieuwe medewerkers) met Microsoft Power Apps live gegaan. Maar er liggen veel meer processen die geautomatiseerd kunnen worden. Maak een plan en wordt opdrachtgever richting een externe partij die dit voor jou (ons) gaat bouwen.
 • Hoe kunnen onze 120 digibeten meer halen uit de huidige IT omgeving. Uit cijfers van Microsoft blijkt dat de meeste bedrijven van nog geen 6-7% van de beschikbare functionaliteit gebruik maakt. Ga op onderzoek uit waar medewerkers op vast lopen en kom met oplossingen. Maak leuke, korte instructie filmpjes, of organiseer sessies om collega’s mee te krijgen. Maar misschien heb jij wel een veel beter idee!
 • Data beveiliging wordt steeds belangrijker. En dat geldt zeker voor ons. Onze medewerkers en partners zijn bezig met onderwerpen die in sommige ontwikkelingslanden zeer gevoelig kunnen liggen en waar soms zeer zware straffen op kunnen staan. De databeveiliging is dan misschien technisch goed geregeld, maar het grootste risico zit bij de medewerker die bijv. via phising op een verkeerde link klikt. Kun je een Safety en Security actie opzetten om het bewustzijn van medewerkers te vergroten?
 • Ons intranet moet vernieuwd worden. Als basis is hiervoor een strakke structuur/taxonomie nodig. Zou jij (sub)menu van het intranet kunnen vernieuwen? De techniek ligt er, maar de inrichting/taxonomie zul je moeten maken met collega’s. En daarna moet de onderdeel ook nog gevuld of gemigreerd worden. Kun jij dit organiseren? Je zal op handen gedragen worden als een (sub)menu hebt vernieuwd!
 • Heb jij wel eens een architectuur plaat gemaakt? Ga op onderzoek uit welke omgevingen en applicaties er allemaal zijn. Waar zijn die allemaal voor bedoeld? Hoe praten die systemen samen met elkaar? En hoe verwerk je dit in een overzichtelijke architectuurplaat. Het zal vast inzicht geven dat we sommige applicaties niet meer nodig hebben. Een leuke besparing die we graag besteden aan ons ontwikkelingswerk.

In overleg met jouw, je ambities en je talenten, wordt er per stagiaire verwacht dat er 1-3 opdrachten opgepakt en afgerond kunnen worden.  

 

Functie-eisen

De functie vereist een academisch werk- en denkniveau.

Daarbij:

 • Heb jij de competentie om op het snijvlak van business en IT te acteren ;
 • Heb jij talent voor organiseren en communicatie;
 • Ben jij een aanpakker, neem je initiatief en kan je goed zelfstandig werken;
 • Vind jij het bevorderen van seksuele gezondheid net zo belangrijk als wij;
 • Beschik jij over uitstekende communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk in het Nederlands en Engels.

 

Wat bieden wij je

Voor de stagevergoeding is de CAO GGZ van toepassing. De hoogte van de stagevergoeding bedraagt € 343,- bruto per maand (bij fulltime stage), inclusief onkosten. Je kan deels vanuit kantoor werken (Utrecht/Amsterdam) en deels vanuit je eigen huis. Je krijgt een laptop van ons ter beschikking.

Daarnaast krijg je uitdagende projecten waarin je zelf veel verantwoordelijkheid krijgt. Daarbij krijg je een goede begeleiding vanuit Rutgers/D4, heb je flexibele werktijden en draag je bij aan de verbetering van de seksuele gezondheid en rechten van jongeren wereldwijd.

Geschikt voor studenten
 • Business IT & Management