Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Traffic Builders
P.J. Oudweg 4
1314CH
Almere
WTC Carlton

Stage/afstudeeropdracht Datahive360


Traffic Builders is hét toonaangevende full funnel digital marketing bureau. Traffic Builders heeft een sterke focus op innovatie en daar hoort inhouse software development absoluut bij. Een software development stage bij Traffic Builders kan zowel een meeloopstage als een afstudeerstage met een vast afgebakend project zijn.

Over Datahive360

Datahive360 is een cloud-based, unified data management platform, waarin data uit verschillende databronnen  (analytics, advertising, CRM, custom data sources) wordt samengebracht en geüniformeerd voor analyse- en rapportagedoeleinden. Voor talloze databronnen zijn inmiddels data connectors ontwikkeld. Denk aan Google Analytics, Facebook, Instagram, Snapchat, Google Ads en div. display advertising platformen, maar ook aan Google Sheets en bijv. CRM-systemen. Hierbij wordt data via de API’s geautomatiseerd ontsloten (Extract), geüniformeerd (Transform) en opslagen (Load) in een datawarehouse of datalake.

Datahive360 is een initiatief van het toonaangevende digital marketingbureau Traffic Builders B.V. Het SaaS-platform is sinds kort ondergebracht in een eigen eniteit als onderdeel van de internationale ambities; Datahive B.V.

Technische architectuur

De backend van het platform is ontwikkeld op basis van .NET / C#. Hierin worden alle API connectors en de overige ETL-functionaliteit ontwikkeld. De SPA-frontend is gebaseerd op het PHP Laravel framework. Voor data-opslag wordt gebruik gemaakt van Google BigQuery (onderdeel van Google Cloud) of andere cloud-based storage oplossingen.

Onze roadmap

De plannen met Datahive360 zijn uitdagend en ambitieus. Je kan ons het beste zien als een startup binnen een financieel-solide digital marketing organisatie van ca.70 man, met internationale ambities. Het Datahive360 team bestaat momenteel uit 6-7 personen excl. een offshore development team op projectbasis, maar zal de komende maanden worden uitgebreid. Want hoewel momenteel vooral opdrachtgevers van Traffic Builders en enkele directe opdrachtgevers (adverteerders en bureaus) gebruik maken van Datahive360, is de ambitie om het SaaS-platform in Q1 2022 internationaal te lanceren. En dat gaan we halen.

Qua development staan o.a. het uitbreiden van het aantal API connectoren, het ontwikkelen van een visual ETL functionaliteit en het toevoegen van Machine Learning functionaliteit op de development roadmap. Maar we kijken ook naar het faciliteren van server-side tracking en bredere Customer Data Management functionaliteit, zoals je wellicht kent van tools als Segment.com.

Kortom: Datahive360 is een gaaf en veelbelovend platform. Stage lopen bij Datahive360 betekent naast werken met de nieuwste technieken en API’s van wereldwijde tech-reuzen ook veel leren in een dynamische, innovatiegedreven omgeving. En dat in een geweldig team op de mooiste en hoogste kantoorlocatie van Almere en omstreken; de 30e en 31e verdieping van het World Trade Center!

Stage-opdrachten en afstudeeropdrachten

Datahive360 is op zoek naar aanstormend development talent met (bijna) een associate degree, bachelor of master in software engineering, (hogere) informatica of data science. Leergierige, zelfstartende software engineers/developers die zich willen ontwikkelen tot specialist in .NET / C# of juist willen doorgroeien naar full stack developer.

Ter voorbereiding op je glansrijke carrière als developer, bieden we verschillende stage-opdrachten:

        Onderzoeksstages: hierbij staat het onderzoeken van de API’s en data-architectuur van platformen die we mogelijk willen koppelen als data source of data destination centraal. Je verzamelt en analyseert de benodigde documentatie, zet eventueel testconnecties op met de API’s en adviseert het development team over de impact van het ontwikkelen van een connector op de development resources en bestaande capaciteit.

        Software Development stages: hierbij staat het daadwerkelijk ontwikkelen van een of meerdere API-connectors centraal. Je maakt gebruik van het connector framework dat al is ontwikkeld waardoor je in de basis al snel een werkende connector hebt. Daarna is het van belang de data extration, transformation en load acties aan de nodige tests te onderwerpen.

        Front-end development stages: alle connectoren en functionaliteit van Datahive360 wordt op basis van een ‘low-code’ principe aangeboden aan de gebruikers. Dit betekent dat de interface waarmee connectors worden geconfigureerd super ‘slick’ en gebruiksvriendelijk dient te zijn. Ook een onboarding-flow staat op de roadmap en kan fungeren als afgebakend stageproject. Wil jij GUI development skills inzetten om op basis van het Laravel-framework de ultieme user experience te helpen creëren? Dan is een frontend development stage écht iets voor jou!

De opdrachten zijn aan te passen in overleg, we zijn vooral ook erg nieuwsgierig naar je eigen ideeen.  


Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management
  • Software Engineering
  • Cyber Security
  • Technische Informatica