Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Avisi B.V.
Nieuwe Stationstraat 10
6811KS
Arnhem

Afstudeerstage Documentatie generen d.m.v. Git en Markdown


Ons team maakt software voor het notariaat. De notarissen kunnen d.m.v. onze systemen persoonlijke gegevens opvragen bij de overheid. Zoals je je wellicht kunt voorstellen, is het nodig om deze applicaties goed te documenteren, dit doen we op onze Confluence instantie.

Ons team maakt software voor het notariaat. De notarissen kunnen d.m.v. onze systemen persoonlijke gegevens opvragen bij de overheid. Zoals je je wellicht kunt voorstellen, is het nodig om deze applicaties goed te documenteren, dit doen we op onze Confluence instantie. Dit kost tijd, maar verdient zichzelf terug op het moment dat we tegen problemen aanlopen of als we nieuwe functionaliteiten moeten opleveren en is dan ook een belangrijk onderdeel van het ontwikkelproces. Er ontstaat een probleem wanneer de documentatie overeenkomt met de nog te ontwikkelen functionaliteiten, terwijl er op acceptatie een functionaliteit staat die nog aan de oude documentatie voldoet. Ook bij verstoringen kan de documentatie dus anders zijn dan de functionaliteit die op productie staat. Onze documentatie loopt in die scenario's dus niet achter, maar juist voor. Wij zoeken een oplossing voor dit probleem en aan jou de uitdaging om dit te onderzoeken!

De opdracht

In deze opdracht is het de bedoeling om een systeem te ontwikkelen waarmee het mogelijk wordt om documentatie per release op te leveren. Het liefste zouden we hiervoor de documentatie met bijvoorbeeld Markdown files beschrijven binnen de Git repository. Zo kan bij het aanmaken van een ticket direct een branch worden gemaakt met de geüpdate documentatie. Kanttekening hierbij is dat deze documentatie wel beschikbaar moet zijn op onze Confluence instantie. We willen dus graag een systeem die ons ondersteunt in het beschrijven van documentatie in ons versiebeheersysteem, maar deze beschikbaar stelt via Confluence.

Jouw (technische) interesse?

Voor deze opdracht zal je bezig gaan met Confluence, Git en Confluence plugins. Je zal je moeten verdiepen in het ontwikkelen van plugins voor Confluence met behulp van een programmeertaal naar keuze, de werking van Git en het genereren van een documentstructuur in Confluence waarbij documenten onderlinge relaties kunnen hebben en tussentijds geüpdate kunnen worden.

Als afstudeerstagiair verwachten we niet dat je al helemaal thuis bent in alle genoemde technieken. Het gaat er juist om waar jouw interesses liggen. Wat vind je leuk, waar wil JIJ beter in worden? Vind je het ook gaaf om mee te denken over slimme oplossingen? Dan is deze afstudeeropdracht voor jou!

Het team 

Je zult komen te werken in een team dat actief bezig is met het ontwikkelen van een applicatie voor het notariaat. Je product kan dus direct gebruikt worden door het team om hun werk te ondersteunen. Het product betreft een systeem waarmee notarissen digitaal een akte kunnen passeren, waarbij ze digitaal personen kunnen identificeren, een akte kunnen presenteren en een digitale handtekening kunnen zetten. Het team bestaat uit vier developers, een team lead (tevens developer), tester en een requirements engineer. Dit team werkt al een tijd samen en heeft veel ervaring, zowel met frontend als backend systemen. We programmeren met name in Kotlin en Angular, maar andere programmeertalen en technologieën zijn ons niet vreemd.

Profiel

Wij zijn op zoek naar een vierdejaars student die minimaal een hbo-opleiding volgt richting Informatica (of vergelijkbaar).
Ben je enthousiast geworden? Solliciteer direct en motiveer waarom jij deel uit zou moeten maken van ons team!


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering