Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Info Support
Kruisboog 42
3905TG
Veenendaal
HR

Automatische stand-by planner


Een kalender-app voor het inplannen van de stand-by diensten die gekoppeld staat aan de API’s van onze systemen die storingsmeldingen versturen. Dat heeft een van onze DevOps teams nodig. Zodat het systeem snel en eenvoudig op de hoogte wordt gebracht waar meldingen van problemen naartoe moeten worden gestuurd.

Binnen een DevOps team draait een teamlid de stand-by dienst. Dit betekent dat hij 24/7 sms’jes kan ontvangen over problemen die optreden binnen een van de 5 applicaties die dit team in beheer heeft.

 

Elke week wisselt de stand-by dienst naar de volgende persoon in het team. Ook komt het geregeld voor dat een teamlid voor een paar uur de stand-by dienst van een ander overneemt. Elke keer dat er van stand-by dienst wordt gewisseld, moet dit handmatig in twee systemen worden aangepast. Dit is geen probleem voor de wekelijkse wissel, maar erg onhandig als dit omzetten bijvoorbeeld in het weekend moet gebeuren. Hier is namelijk altijd een laptop voor nodig.

De opdracht

Om het wisselen van stand-by diensten makkelijker en minder foutgevoelig te maken, moet er een planning-applicatie worden gebouwd. In deze applicatie moet het mogelijk worden om in een kalender op te geven wie er op welk moment van de dag stand-by dienst heeft. Zodra de stand-by dienst van het ene naar het andere teamlid overgaat, moet de applicatie automatisch de stand-by omzetten.

 

Onderzoek of het via de API’s van de systemen die verantwoordelijk zijn voor het versturen van meldingen mogelijk is om de stand-by diensten automatisch te wisselen. Ook moet worden uitgezocht hoe deze applicatie zelf kan worden gemonitord. Mocht de applicatie niet in staat zijn om de stand-by dienst om te zetten dan moet er, ondanks dat de stand-by dienst nog op het verkeerde teamlid staat, een melding worden verstuurd naar het juiste teamlid.

 

Realiseer vervolgens een Proof of Concept in Java met een zelf te kiezen front-end.

Kijk voor al onze afstudeeropdrachten op afstuderenbijinfosupport.com


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • Technische Informatica