Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Info Support
Kruisboog 42
3905TG
Veenendaal
HR

Hostingkosten besparen door automatische analyse


Resources in de cloud zijn met een druk op de knop aan te schaffen. Maar hoe wordt gecontroleerd of de gekozen prijsklasse wel de voordeligste keus was. Daar ga jij een oplossing voor uitwerken.

Resources in de cloud zijn gemakkelijk te bestellen. Met een paar muisklikken is het mogelijk om een heel park aan virtuele machines op te zetten. Echter brengt dit de nodige kosten met zich mee. Wanneer dit ook nog eens door meerdere teams tegelijk wordt gedaan, is het al snel onoverzichtelijk waar het geld naartoe gaat.

 

Bij de meeste cloud resources kun je kiezen uit verschillende prijsklassen. Vaak is het lastig om te bepalen welke klasse service nodig is. Daarnaast bieden sommige services vergelijkbare functionaliteit, maar kan het prijskaartje behoorlijk uiteenlopen. Hierdoor wordt het heel gemakkelijk om meer te betalen dan nodig is. Met dit probleem ga jij aan de slag.

 

Azure services bieden een hoop data over verbruik en performance. Deze data kan ingezet worden om te analyseren in hoeverre services hun capaciteit benutten en of we deze eventueel zouden kunnen vervangen met goedkopere alternatieven.

De opdracht

Onderzoek hoe je structureel onderbelaste services automatisch kunt detecteren en toon dit aan met een Proof of Concept. Dit PoC stelt ons in staat om mogelijke kostenbesparingen te herkennen en door te voeren bij onze klanten.

Kijk voor al onze afstudeeropdrachten op afstuderenbijinfosupport.com


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • Technische Informatica