Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Keramikos
Conradweg 19
2031CM
Haarlem
Productie/Technische dienst

Automatische zaag met Controllino en MQTT (custom CNC)


Help ons verder met de ontwikkeling van een automatische zaag. De zaag zal zichzelf moeten afstellen en volledig automatisch moeten gaan opereren. Deze wordt aangestuurd door een Controllino en zal via MQTT communiceren via het lokale intranet.

Wie zijn wij?
Keramikos is een specialist op het gebied van keramiek. Wij leveren alles wat een keramist nodig heeft waaronder onze eigen merk ovens. Deze ovens worden in Haarlem steen voor steen gemaakt. Op dit moment gebeurd dit voornamelijk met de hand. 

Wat willen wij gaan doen?
Om met de tijd mee te kunnen gaan willen wij graag de hulp van jou! Wij hebben een proof of concept werkend met een eerste stel arm voor één van de benodigde zagen samen met een wiki waar een hoop wordt uitgelegd over onze huidige software. Het is een begin, maar er zullen meerdere zagen nodig zijn om iedere steen te kunnen bewerken tot de benodigde afmetingen. Daarbij zullen er controle systemen moeten worden geïmplementeerd voor veiligheid en om de zuiverheid van de sensoren te kunnen waarborgen.

Hoe ziet jouw stage eruit?
Met deze stage zul je werken op je eigen computer in een kantoor boven die van ons. Hier kan er in alle rust geprogrammeerd en onderzocht worden. Door middel van samenwerking met ons zullen wij aan een daadwerkelijke machine gaan werken die nog in de concept fase bevind, hierin is veel vrijheid nog aanwezig om het systeem vorm te geven naar ons inzicht.
De zaag wordt aangestuurd door een Controllino die is gebasseerd op de omgeving van de Arduino. Mocht je al ervaring hebben met Arduino kan je dit direct toepassen in het bedrijfsleven. Daarbij zal je leren om gaan met het MQTT protocol: een standaard industriëel communicatie protocol die in veel industriën wordt gebruikt en het project zal netjes worden bijgehouden in een lokale GIT omgeving. Ervaring in bovengenoemde talen; omgevingen en protocollen is niet noodzakelijk, wij kunnen jou dit leren. Daarbij krijg je hiervoor €400,00 bruto stage vergoeding.

Herken jij jezelf in onderstaande omschrijving:

  • Jij bent een hbo Technische informatica student en op zoek naar een uitdagende meewerkstage;
  • Je bent er helemaal klaar voor je handen uit de mouwen te steken;
  • Je bent nieuwsgierig en wilt leren in de praktijk;
  • Je neem initiatief en durft vragen te stellen;
  • Je kan zelfstandig werken/onderzoeken;
  • Je beheerst de Nederlandse taal.

Neem dan contact op met ons en stuur ons een project op waar je trots op bent. Dit mag iets zijn van arduino, maar ook een totaal andere taal. Stuur het als een zip bestand of via GitHub, samen met een CV waar een duidelijk overzicht in staat met opgedane ervaring van programmeertalen en/of omgevingen.

Hopelijk tot snel!


Geschikt voor studenten
  • Technische Informatica