Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Kabisa
Daalwijkdreef 47
1103AD
Amsterdam - Zuidoost

Scrum Poker Tool


Kabisa is op zoek naar Software Engineering studenten met kennis van- en affiniteit voor frontend development, die in zijn voor een interessante afstudeeropdracht. Wij hebben een passie voor techniek, zijn ware ‘masters of technology’ en hebben een extreme focus op kwaliteit van software. We zijn alleen tevreden als onze klanten dat ook zijn.

Omschrijving

Bij Kabisa werken wij Agile met behulp van het Scrum framework. Een belangrijk onderdeel van Scrum is het inschatten van het werk dat gedaan moet worden. Dit werk wordt beschreven in een User Story. De developers beoordelen de User Stories en als deze voldoende informatie bevat, kan deze worden ingeschat. Het inschatten van de effort wordt gedaan middels een pokerspel en in dit spel wordt de effort van een User Story ingeschat in punten volgens de Fibonacci reeks. Als de developers het eens zijn over het totaal aantal punten, kan de User Story worden opgepakt.

 

In deze tijd, waar remote werken steeds belangrijker is geworden, ontstaat er ook behoefte aan tooling die het remote werken ondersteunen. Een fysiek kaartdek is niet bruikbaar bij een remote sessie, daarom moet er een digitale variant komen. Er zijn online al tools beschikbaar, maar deze zijn niet altijd gebruiksvriendelijk of je moet er voor betalen. Wel kunnen ze gebruikt worden ter inspiratie. Kabisa wil daarom een eigen variant uitbrengen die gebruikt kan worden voor marketingdoeleinden. 

 

Er zijn ook ideeën voor het uitbrengen van een set van branded digitale Agile producten, een online Agile Toolkit. Denk aan een tool die interactieve formats bevat voor een retrospectives, voor magic estimations of voor het berekenen van de velocity op basis van team bezetting. Er is dus meer dan voldoende werk dat waardevol kan zijn voor onze klanten en Agile consultants. Kom jij ons helpen?

 

Gewenste eindresultaat

Voor deze opdracht:

 

  • Ga je verdiepen in het Scrum framework om een beter begrip te krijgen van wat het doel is van Scrum en hoe het wordt toegepast.

  • Overlegt met Agile consultant bij Kabisa wat wensen zijn, doet onderzoek naar bestaande tooling en komt met een voorstel voor gebruiksvriendelijke tools.

  • Ontwikkel je een webbased Pokerspel op basis van het Kabisa Success Process en onze Craftsmanship best practises zoals Test Driven Development, Clean Code en CI/CD.

  • Krijg je begeleiding van een ervaren Kabisa ontwikkelaar die je helpt jezelf te ontwikkelen als Software Ontwikkelaar.



Heb je nog vragen?

Mocht je inhoudelijke vragen hebben over deze stageopdracht neem dan telefonisch contact op met Vivian Say, Nadine Bijnens of Fleur Weekers, via 0495 - 430 798 of stuur een e-mail naar recruitment'at'kabisa.nl 


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering