Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Atos
Burgemeester Rijnderslaan 30
1185MC
Amstelveen

Technisch Software Developer


Kom jij afstuderen bij Atos als Technisch Software Developer met Java Full Stack technologieën?

Bij Atos afstuderen betekent dat je onder goede begeleiding een onderdeel uitmaakt van een gezellig team in ons Technology Lab in Amstelveen (hoofdkantoor).

Elke afstudeerder krijgt twee dedicated begeleiders; één technisch begeleider die jou kan helpen bij de technisch inhoudelijke aspecten van je stage en één product owner; je coach die je help en zal faciliteren waar nodig om het beste uit je afstudeerperiode bij Atos te halen. Daarnaast draai je mee in het studenten scrumteam.

We bieden je ook de mogelijkheid om relevante trainingen en cursussen te volgen binnen de Atos Academy die bijdragen aan een stevig fundament voor je afstudeerproject. Tot slot hebben we binnen het Tech Lab altijd interessante nevenactiviteiten zoals Game nights, Hackatons, Dare2Share sessies, Young Atos en verschillende socials om het bedrijf en je collega’s te leren kennen!

Jouw afstudeerproject bij Atos

Voor januari 2023 zoeken we enthousiaste afstudeerders die willen afstuderen op een van de volgende thema’s: Agile, DevOps automation, BlockChain, Native Cloud Development, Cloud Modernisation, UX en Robotic Process Automation. Enkele voorbeelden van actuele afstudeerprojecten zijn:

Agile: Onwikkelen van een Performance management tool

Opdrachtomschrijving: Maak inzichtelijk, door een demo applicatie te bouwen, gebruikmakend van Native Cloud Development, wat het betekent om te werken in de Cloud en gebruik te maken van Microservices, Containers en CI/CD. In dit project leer je het om interfaces te programmeren.

Tools en technieken: Agile, Java, Python, REST, Api en PostgreSQL.

 

DevOps: Realiseren self service portal Factory Support Center

Opdrachtomschrijving: Het Factory Support Center (FSC) stelt DevOps omgevingen voor ontwikkelaars ter beschikking aan haar klanten. Het diensten-portfolio komt beschikbaaar in een (online) self service portal. De portal zal worden gebruikt voor het aanbieden van diensten. Het ontwerpen en realiseren van (online) self service portal met het dienstenaanbod van het FSC voor zowel interne (Atos) als externe klanten. Denk hierbij aan het aanvragen en beheren van een Scrum- of Kanban bord voor een team, CD/CI-pipelines en rapportages.

Tools en technieken: Agile, Scrum, Robotic Process Automation (RPA), Jira, Confluence, Java, rest-API,  Azure, Git, Bitbucket en vele andere.

 

Robotic Process Automation (RPA): Automatiseren services catalogus Factory Support Center

Opdrachtomschrijving: Het ontwerpen en automatiseren van services aangeboden vanuit de self service portal van het FSC. Vanuit de SSP van het FSC wordt een bepaalde service gevraagd. Jij zorgt ervoor dat alle benodigde gegevens worden opgevraagd voor het volledig geautomatiseerd (zero-touch) uitvoeren van deze service, waarbij ondertussen de aanvrager op de hoogte wordt gehouden van de voortgang via (push-)berichten.

Tools en technieken: Agile, Scrum, Python, Ansible, Powershell, rest-API, Jira, Confluence, Azure, Git, Bitbucket, en vele andere.

 

Afstuderen bij Atos is maatwerk

Herken je jouw  achtergrond en ambities in een van de de bovenstaande opdrachten? Alle afstudeeropdrachten zijn dusdanig breed omschreven dat je voldoende ruimte krijgt om hier je eigen draai nog aan te geven.

 

Creëer je eigen afstudeeropdracht

Of heb jij zelf ideeën voor een afstudeeropdracht schroom dan niet om je plannen met ons te delen! Innovatie zit bij Atos in de genen en goede ideeën zullen wij ondersteunen waar mogelijk.

 

Een baan bij Atos na je afstuderen?

Dat is natuurlijk altijd mogelijk. Immers we hebben al nauw met elkaar samengewerkt. Jij hebt laten zien dat je een professional bent en wij hebben je laten kennismaken met de cultuur van Atos! Als het aan beide kanten bevalt kun je instromen in het Foundation programma.

Wat verwachten wij van jou?

  • Je bent op zoek naar een afstudeerstage voor minimaal 4 maanden, bij voorkeur 6 maanden
  • Je bent HBO student Software Engineering  
  • Je bent sociaal, communicatief sterk, energiek, positief ingesteld en houdt van aanpakken

 

Wat wij jou te bieden hebben

  • Een prima stagevergoeding
  • Reiskostenvergoeding
  • Uitdagende afstudeeropdracht
  • Goede begeleiding
  • Gepassioneerde collega’s
  • Mogelijkheid om je netwerk binnen Atos uit te breiden en wellicht na je studie te benutten!

 

Waar wacht je op? Join us!

Voor meer informatie over deze opdrachten kun je contact opnemen met Dominique Boelens


Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management
  • Software Engineering
  • Cyber Security
  • Technische Informatica