Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Politie Nederland
Hoofdstraat 60
3972LB
Driebergen

Bijdragen aan daderpreventie van cybercrime!


In juni 2020 is binnen het Team High Tech Crime het daderpreventieteam COPS (Cyber Offender Prevention Squad) in het leven geroepen. Het team richt zich op het voorkomen van cybercriminaliteit. Hiervoor worden preventieve interventies ontwikkeld, uitgevoerd en geëvalueerd. De huidige opdracht draagt bij aan dit proces.

Vanaf februari 2023 is het COPS team weer op zoek naar een stagiair(e). Het is bij deze afstudeeropdracht van belang dat je interesse hebt in de wereld van IT en cybercrime, daarnaast ben je student aan het HBO of WO. Wanneer je een prototype wilt ontwerpen is het belangrijk dat je een vertaalslag kan maken tussen wens en technologie. We verwachten dat je zelfstandig te werk kan gaan, maar uiteraard krijg je een begeleider vanuit het COPS team. Naast het uitvoeren van het onderzoek is er ruimte om één dag in de week mee te draaien met de werkzaamheden van het team. Er is bij deze opdracht sprake van een stagevergoeding.

Over jouw precieze onderzoek kan nog overlegd worden; wij moedigen studenten aan om zelf met een voorstel te komen waarmee zij kunnen bijdragen aan daderpreventie. De voornaamste eis is dat de opdracht een technische insteek heeft en dat jij jouw digitale vaardigheden erbij kan inzetten. Een voorbeeld van een vorige stageopdracht betreft een onderzoek naar online surveillance; hoe kan dit worden ingezet met preventie als doel? Een dergelijk onderzoek kan op meerdere manieren worden ingevuld, denk aan: het ontwikkelen van een prototype of het selecteren van geschikte platformen. Er zijn dus ook mogelijkheden om voort te borduren op zulke eerdere opdrachten. 

Interesse? Contact kan via https://www.linkedin.com/in/lonnekeg of via de mail naar daderpreventie @politie.nl

In het eerste gesprek zal meer informatie gedeeld worden.


Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management
  • Software Engineering
  • Cyber Security
  • Technische Informatica