Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Holding The Drones
Spinnekop 2-3
1444GN
Purmerend
H20

Vluchtvoorbereiding onbemande luchtvaart


Holding the Drones is een bedrijf met een aantal divisies op het gebied van onbemande luchtvaart. UTM Europe is het merk welke een Unmanned Traffic Management (UTM) applicatie ontwerpt. Zo’n applicatie regelt alles wat vliegt of gaat vliegen in de onderste luchtlaag. Deze afstudeeropdracht moet het mogelijk maken om alle vlucht voorbereidings- activiteiten te registreren.

Bedrijfsinformatie

Holding the Drones is een bedrijf met een aantal divisies op het gebied van onbemande luchtvaart. UTM Europe is het merk welke een UTM applicatie ontwerpt. Zo’n applicatie regelt alles wat vliegt of gaat vliegen in de onderste luchtlaag. In Nederland zijn wij het enige bedrijf die met deze ontwikkeling bezig is.

Deze afstudeeropdracht moet het mogelijk maken om alle vlucht voorbereidings- activiteiten te registreren. 

Functie omschrijving

Voordat men professioneel met een onbemand vliegtuig mag vliegen moet een vlucht goed voorbereid worden. Op dit moment bestaat hiervoor nog geen bruikbaar systeem. Met deze opdracht ga je de software schrijven waardoor piloten en operators de vluchten geautomatiseerd voor kunnen bereiden en achteraf de logging te doen.

EASA is al jaren bezig om regels te ontwerpen voor de onbemande luchtvaart. Deze komen samen in het Europese concept “U-space”. In de eerste fase van U-space moet vooral de basisregistraties zoals piloten, certificaten, operators, drones, vluchtdatums, vluchtplekken, enz mogelijk zijn. In de tweede fase wordt dieper gegaan. Hierbij moet men nauwkeurig ingeven waar men wat wilt doen op welk moment. Doel is de onderste luchtlaag veilig te houden als het drukker wordt en vluchten op elkaar af te stemmen. In latere fases gaat het steeds meer dynamisch en geautomatiseerd worden.

Met deze stage- / afstudeeropdracht ga je bovenstaande functionaliteiten ontwerpen en programmeren. Dit conform de EASA U-space regels en nationale wetgeving. Je aviation kennis is niet nodig. Het programmeer framework is React-TS. We werken met backend-frontend API's, zodat al onze software goed met elkaar kan samenwerken. Voor kaart/map -software, gebruiken we Mapbox, wat goed samenwerkt met React. Databases zijn MySQL.

Als de basis vluchtvoorbereiding klaar is, gaan we een stap dieper om ook statische vluchtplanning toe te voegen. Ook dit is onderdeel van U-space en hierdoor kan de lucht efficiënter gebruikt worden. Mocht er nog tijd zijn, dan zal ook dynamische vluchtplanning toegevoegd moeten worden. Hierbij wordt tijdens de vlucht rekening gehouden met andere bewegende objecten in de lucht.

Deze opdracht uitvoeren in een team van 2 personen heeft de voorkeur, maar hoeft niet.

 

Functie wensen

  • Je hebt interesse in onbemande luchtvaart

  • Je vindt het interessant om pioneer te zijn in automatisering van de onbemande luchtvaart
  • Je wilt je vastbijten om alle beschikbare informatie samen te voegen

  • Je wilt bijdragen aan de Nederlandse provider voor vluchtvoorbereiding en vluchtplanning

  • Je schrikt niet van GIS, API, MySQL, Mapbox, React-TS, PHP, Python, geojson

  • Gedreven om door te gaan, ook al zit het tegen

  • Meedenken in oplossingen en openstaan om geholpen te worden

 

Arbeidsvoorwaarden

  • Begeleid worden door ervaren ICT professional
  • Mogelijkheid om soms thuis of op school te werken

  • Werken aan een unieke applicatie die mogelijk wereldwijd gebruikt gaat worden

  • Onkostenvergoeding nader overeen te komen


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
Ook toegankelijk voor studenten Associate Degree