Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Conscia Nederland BV
Kampenringweg 47
2803 PE
Gouda

Cloud security


Cloud security

Voor wie?

Je volgt een ICT-gerelateerde hbo- of wo-opleiding of hebt aantoonbare affiniteit met netwerken en beveiliging daarvan. Je zoekt een stage of afstudeeropdracht als (afsluitend) onderdeel van je studie die rond de 20 weken zal duren.

Wie zijn wij?

Conscia is een kennisgedreven ICT-dienstverlener met een passie voor technologie, met zo’n 900 werknemers in Europa, waarvan zo’n 300 in Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren, onderhouden en beheren van veilige IT-infrastructuren, met name aan enterprise klanten (o.a. bijvoorbeeld aan Schiphol maar ook een aantal grote ziekenhuizen). Onze veilige infrastructuren bestaan uit netwerken, cloud&collaboration oplossingen, en cyber security als Managed Security Services SOC-diensten.

Conscia Nederland maakt deel uit van de Conscia Group, die actief is in 6 landen in Europa: Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen, Slovenië en Zweden.

Wat ga je doen?

Veel klanten maken de overstap van een traditionele datacenter omgeving (fysiek) naar een cloud omgeving. Met deze overstap wordt cybersecurity vaak onderbelicht, wat grote risico’s met zich mee kan brengen. Er bestaan veel verschillende cloud providers en daarbij behorende technieken in, maar wat is de goede in welke situatie, en hoe verhoud zich dat tot de traditionele datacenter beveiliging?

Onze verschillende leveranciers hebben verschillende technieken en ideeën hierbij, en daarnaast hebben onze klanten ook hun eigen visie hierop. Gezien de huidige situatie en de vlucht in thuis/mobiele werkers die dat met zich mee heeft gebracht, is deze ontwikkeling in een stroomversnelling terecht gekomen.

Jij gaat voor ons in je opdracht de verschillende mogelijkheden qua cloud infra security uitzoeken. Hierbij is het ook van belang dat er gekeken wordt naar integratie met bestaande traditionele infrastructuur omgevingen. Daarbij rekening houdend met onze leveranciers en klanten. Uiteindelijk verwachten wij een verslag met wat er feitelijk mogelijk is, en daarnaast je eigen advies welke daarvan het beste zouden werken in onze situaties.

*De exacte invulling zullen we aanpassen naar de opleidingseisen en persoonlijk interesses.

Waar ga je dat doen?

De opdracht voer je uit binnen de afdeling Consulting of Service Operations. Consulting is project georiënteerde afdeling en vertaald een klant opdracht naar een werkende omgeving. Hierbij worden klant ideeën vertaald naar een design, deze wordt geïmplementeerd en vervolgens overgedragen naar de beheer afdeling. Daarnaast levert dit team adviezen en tips hoe een bestaande omgeving verbeterd of aangepast kan worden.

De Service Operations afdeling is diensten georiënteerd. De diensten die geleverd worden vanuit de afdeling zijn er op gericht om de klanten te ontzorgen zodat zij hun focus kunnen hebben op hun primaire taken. Het team is daarbij continue bezig om routine klussen zoveel mogelijk te automatiseren en is gedreven om zoveel mogelijk incidenten te voorkomen door proactief signaleren en handelen. Het team staat daarmee heel dicht op de klanten en heeft de mogelijkheid om in de keuken van allerlei bedrijven te kijken.

Waarom kies je voor ons?

  • Je heb uiteraard interesse in de opdracht en ziet mogelijkheden om deze goed af te ronden;
  • Een plek binnen een van de beste netwerk en security spelers in Nederland;
  • Een enthousiast team van collega’s (ook vanuit de andere landen waar Conscia actief is) met veel kennis en ervaring;
  • Een vaste begeleider met zowel inhoudelijke kennis, als ervaring in het begeleiden van studenten;
  • Thuiswerken is geen probleem (zolang het de opdracht/coaching niet in de weg staat);
  • Een heerlijke en uitgebreide lunch in ons eigen bedrijfsrestaurant;
  • Gratis fitness op de zaak;
  • Sportieve en sociale evenementen samen met je collega’s;
  • Je bent integraal onderdeel van het team, dus ook bij sociale zaken!
  • Ontwikkel- en groeikansen (zie hieronder).

Wat is er verder mogelijk?

Ontwikkelkansen:

Stilstaan is geen optie binnen de IT en zeker niet binnen security. Daarom investeren wij in opleidingstrajecten op alle 4 onze architecturen. Voor studenten die een netwerk- of system engineeringrichting kiezen bieden wij volop mogelijkheden om te specialiseren in Cisco, Check Point, Palo Alto Networks, F5 en meerdere cloud oplossingen als MS365, Vmware etc. Voor Cyber Security studenten stimuleren wij ontwikkeling op Cisco Secure, Splunk (en andere SIEM tooling), het gebruik van SOAR, malware analysis etc.

Groeikansen:

Conscia is onderdeel van een groep met diverse vestigingen binnen Europa, wat kansen biedt op een internationale carrière. Daarnaast groeien wij enorm snel en is er een grote kans op een (vaste) baan binnen onze organisatie. Omdat wij een relatief groot bedrijf zijn en veel verschillende diensten bieden is er veel beweging binnen ons bedrijf en zijn er veel verschillende mogelijkheden om uit en door te stromen.


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • Cyber Security
  • Technische Informatica