Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Q42
Oostelijke Handelskade 749
1019BW
Amsterdam

Apple crossdevice development


Q42 bouwt apps, websites, connected devices, games, robots, voice assistants, AI- en VR-toepassingen met impact. Dat doen we vanuit Amsterdam (aan het IJ) en Den Haag (op de Binckhorst). Met z'n 80-en bedenken en maken die dingen waar je een glimlach van krijgt. Denk daarbij aan de apps voor de Volkskrant, PostNL en de nieuwe app voor 9292.

We houden heel erg van goed programmeren, maar dat is niet het hele verhaal. Techniek is pas interessant met mensen erbij. We vinden het daarom nog leuker om zo te programmeren dat ons werk niet alleen nuttig, maar ook vriendelijk is. “Waarom dan?” hoor je dan ook constant om je heen als je bij ons werkt. We komen graag tot de kern. Om vervolgens samen een oplossing te bedenken waarvan je een lach op je gezicht krijgt.

Daarom heeft de PostNL-app een bijzondere loader, zorgen we dat onze iOS-apps standaard ook op de iPad werken en downloadt de Volkskrant ‘s nachts op de achtergrond je krant, zodat je ‘m in de trein offline kan lezen. Ook integreren we de klassieke muziek-app Primephonic zo goed mogelijk met de HomePod en nemen we de tijd om uit te pluizen hoe Apple iOS-apps naar de Mac port met Marzipan. Zie ook onze recente blogpost hierover: https://blog.q42.nl

Wij willen meer van dit soort dingen maken en daar hebben we jou bij nodig! Dus wij zoeken een:

Afstudeerstagiair(e) Informatica met een voorliefde voor het Apple ecosysteem
Jij onderzoekt hoe wij onze apps, naast iPhone en iPad, ook makkelijk en snel beschikbaar kunnen maken voor tvOS, watchOS, macOS en de Apple HomePod. Je analyseert hierbij onze huidige app-architectuur en ons developmentproces, onderzoekt hoe dit verbeterd kan worden om apps naar andere devices in het Apple ecosysteem te brengen. Je maakt je onderzoek concreet door de resultaten toe te passen in een van onze apps die je beschikbaar maakt op tvOS, watchOS, macOS en/of de HomePod.

Bij ons afstuderen betekent dat je:


Het helpt als jij:

  • een HBO- of WO-informaticastudie doet;

  • de ambitie hebt een steengoeie coder te worden;

  • met trots door jou gebouwde code of apps kunt laten zien;

  • ervaring hebt met Swift- en iOS-apps;

  • houdt van samenwerken;

  • heel veel wilt leren tijdens je afstuderen.


Vragen? Neem even contact op 
met voormalig ICT-student op de HvA Tomas Harkema. Wil je direct solliciteren? Check dan https://werkenbij.q42.nl


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering