Track & Trace van data in complexe ketens

Operational Intelligence wordt bij een opdrachtgever ingezet om meer inzicht te krijgen in het fungeren van ketens. Een specifieke keten is in kaart gebracht die het voor de opdrachtgever mogelijk maakt beperkt data te correleren. Er is echter geen sprake van echte end-to-end ketenmonitoring. Onderzoek de manieren om data te correleren en hoe en met welke impact deze te implementeren zijn.

Maak DevOps weer leuk met DAGs

Eisen vanuit wetgeving kunnen ontwikkelaars veel tijd kosten. De administratieve rompslomp die bij de bewijslast komt kijken maakt DevOps minder leuk binnen industrieën waar deze eisen gelden. Onderzoek de mogelijkheden om bestaande ontwikkelprocessen uit een Azure DevOps omgeving te destilleren en als DAG te modelleren, zodat het mogelijk is bepaalde voorwaarden aan het ontwikkelen te valideren.

App store reviews interpreteren met NLP

Sommige apps krijgen heel veel reviews. Heel waardevol voor de ontwikkelaar ter verbetering van de app, maar vaak is het ook heel veel input om te verwerken. Onderzoek oplossingen voor het automatisch interpreteren van reviews in de verschillende stores en het groeperen ervan middels Natural Language Processing (NLP).

Virtuele rijexamenexaminator

Onterecht zakken voor je rijexamen. Op dit moment is de beoordeling afhankelijk van één examinator. Onderzoek of het mogelijk is om middels machine learning sensoren in auto’s voldoende data te laten leveren (snelheid, remmen, locatie etc) om als second opinion te fungeren met bijv. Android Auto of Streaming API’s.

Multi-cloud Kubernetes voor teams

Steeds meer projecten gebruiken container en clustered container solutions voor het hosten van ontwikkel-, test-, acceptatie- en productieomgevingen. Met Kubernetes managementtools kunnen meerdere clusters gemanaged worden en krijgen teams zelf controle over hun clusters. Onderzoek welke tool binnen onze klantcontext het meest geschikt is en bewijs je advies.

Meer verkoopbare eieren door Big Data analyse

Een fabrikant van machines voor het sorteren, verpakken en verwerken van eieren, slaat wereldwijd heel veel ei-data op. Toch zijn er nog maar weinig toepassingen die gebruik maken van deze data. Bepaal welke voorspellingen te maken zijn op basis van de beschikbare ei-data en geef aan welke optimalisaties mogelijk zijn.

F# ondersteuning voor Stryker.NET

Het open-source mutation testing framework Stryker voor Javascript (en friends), Scala en .NET (C#), is door Info Supporters ontwikkeld, met ondersteuning van middelen door Info Support. Stryker.NET ondersteunt C#. Maar er zijn meer talen die gebruik maken van het .NET framework. Daar ga je bij deze opdracht mee aan de slag.

XAI, eXplainable Artificial Intelligence

Het echte leven is geen film waarin kunstmatige intelligentie zorgt voor spectaculaire rampscenario’s. Toch kunnen in AI-algoritmes wel degelijk fouten voorkomen. Onderzoek wat beschikbaar is over eXplainable Artificial Intelligence (XAI) en wat bij klanten gebruikt kan worden. Ontwikkel een applicatie en toon aan dat XAI werkt ongeacht het AI-algoritme dat wordt ingeladen in de applicatie.

Istio: taking Kubernetes to the next level

Duik in de wereld van de opensource-technologie Istio. Laat aan de hand van een Proof of Concept zien hoe hiermee problemen die kunnen ontstaan bij de transitie van monoliet naar Microservices en het containerizeren van bestaande software, getackeld kunnen worden.

Remote Build Agent voor Bitbucket Pipelines

De webdienst Bitbucket Pipelines van Atlassian kan code compileren, testen en/of deployen, maar werkt niet altijd even snel en is niet altijd flexibel. Onderzoek of het mogelijk is om ‘eigen’ machines aan Bitbucket Pipelines te verbinden, het systeem te versnellen maar wel met behoud van de voordelen van Pipelines.