Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

INTK B.V.
Jaarbeursplein 6
3521AL
Utrecht
Beatrixgebouw
Etage 6

INTK | Stage Software Development


Wil jij jouw software talent inzetten om nieuwe toepassingen te ontwikkelen voor de culturele sector? INTK is een vernieuwend en creatief online marketing bureau in Utrecht dat websites ontwikkelt voor o.a. musea. Tevens zijn wij bezig een eigen app om cultuurparticipatie te stimuleren. Wij zijn per direct op zoek naar versterking voor ons Software Development team. Interesse? Reageer!

INTK is een ambitieuze studio gevestigd in Utrecht (25 minuten van Amsterdam). Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van digitale strategieën voor culturele organisaties.

Onze missie is om de manier waarop mensen zich verhouden tot cultuur te veranderen. Veertig jaar geleden sportten nog maar weinig mensen regelmatig. Tegenwoordig besteden veel mensen meerdere uren per week aan sport. Geïnspireerd door de veranderingen in de sportsector, willen we een soortgelijke verandering brengen in de cultuursector. Ons doel is om mensen die van cultuur houden te stimuleren om wekelijks deel te nemen aan culturele activiteiten. Zo willen we mensen die van film houden aanmoedigen om wekelijks naar de film te gaan.

We werken samen met verschillende musea, theaters, filmhuizen, kastelen, bibliotheken, festivals, etc. Enkele van de culturele organisaties waarmee we samenwerken zijn onder andere Guggenheim Museum, Stadsschouwburg Utrecht, Filmtheater Hilversum, Kasteel Loevestein, Bibliotheek Utrecht, Le Guess Who festival, enzovoort.

WAT DOEN WE?

Wij zijn verantwoordelijk voor het promoten en publiceren van online tentoonstellingen en collecties van verschillende musea. Bekijk een deel van het werk dat we hebben gedaan:

We zijn in de beginfase van het ontwikkelen van een app die werkt als een sport personal trainer maar dan voor cultuur. Op basis van datamining en machine learning maakt de app een schema dat aanmoedigt om wekelijks naar culturele activiteiten te gaan.

JOUW BAAN

Ben je geïnteresseerd in het werken aan een kortlopend project met grote impact om duizenden mensen positief te beïnvloeden? Ben je gepassioneerd door het maken van software die de grenzen van technologie en schoonheid verlegt? Dan hebben wij de perfecte stageplek voor jou.

Afhankelijk van jouw expertise en ervaring gaan we samen op zoek naar de juiste vorm en het juiste onderwerp (React, Python, Docker).

WAT KAN JE LEREN?

We raden je aan om de volgende cursussen te volgen:

JE BENT

 • Geïnteresseerd in het leren over de nieuwste technologieën;
 • Je hebt een persoonlijke website gemaakt;

WAT WE BIEDEN

 • Ervaring opdoen met het maken van real-world software;
 • Een mentor met wie je elke maandagochtend de week plant;
 • Werken met een jong internationaal team;
 • Kantoor in het centrum van Utrecht (stage op afstand is een optie);
 • Stagevergoeding: 400 euro/maand (40 uur/week).
 • Mogelijk zijn er extra fondsen beschikbaar via Erasmus+;
 • Mogelijkheid tot een voltijd baan na een succesvolle stage.

EXTRA INFORMATIE

 • Periode: idealiter 6 maanden (min. 3 maanden)
 • Uren per week: idealiter 40 uur/week (min. 32 uur)
 • Startdatum: zo snel mogelijk (houd rekening met een maand voorbereidingstijd voor aanvang)

ONZE CULTUUR

Wij zijn een jong team van internationale professionals. Vanaf de eerste dag krijg je taken met een hoge verantwoordelijkheid toegewezen. Elke maandag analyseren we het succes van de vorige week en plannen we de komende. We lunchen elke dag samen. Op vrijdag schuift het hele team aan voor de borrel aangezien we een half uurtje eerder stoppen met werken. Je hebt volop mogelijkheden om concerten, tentoonstellingen, films, festivals, etc. te bezoeken.

AANMELDEN


Geschikt voor studenten
 • Business IT & Management
 • Software Engineering