Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

ICT stage bij Rijksoverheid


Rijks I-Stage is er om I-studenten en organisaties van de Rijksoverheid met elkaar in contact te brengen. Wij zijn hét centrale loket voor I-studenten die een leerzame stageplek of onderzoeksopdracht zoeken binnen de Rijksoverheid: door bij 1 voordeur aan te kloppen krijg je toegang tot de tientallen organisaties die daar achter zitten.

Met ons team zorgen we voor de ideale match tussen studenten en rijksorganisaties en helpen we jou op weg naar een prettige ervaring als I-stagiair bij het Rijk. Onze werkwijze is persoonlijk en met veel aandacht voor zowel student als rijkscollega. Elke stage is uniek en moet waardevol zijn; pas dan zijn wij tevreden!

 

Wie zoeken we?

Met 'I-student' bedoelen we alle studenten die affiniteit hebben met het zeer brede terrein van ICT en data. Alle varianten zijn bij ons welkom: programmeur, security specialist, datascientist, designer, business analist, informatiedeskundige, infrastructuur specialist, achitect, UX/ UI liefhebber… en iedereen die we in dit rijtje vergeten zijn.

 

Waar kom je terecht?

De Rijksoverheid is enorm! Ruim 120.000 ambtenaren, waarvan naar schatting 10.000 in de IT werkzaam zijn. Bij Rijks I-Stage streven we er naar om op basis van jouw studieprofiel, jouw wensen voor wat je wilt leren en jouw regio te kijken welke rijksorganisaties passend zijn. Dat kan bij een ministerie zijn, maar er zijn ook veel interessante uitvoeringsorganisaties. De Belastingdienst, DUO en Rijkswaterstaat kennen veel mensen. Maar er is nog veel meer. Van de Auditdienst Rijksoverheid tot de ICT Shared Service Centers, van de Immigratie- en Naturalisatiedienst tot de Autoriteit Consument en Markt, de lijst is lang. Er is dus veel mogelijk!

 

Wat voor opdrachten zijn er en hoe meld ik me aan?

Je kunt altijd het actuele aanbod van opdrachten bekijken op onze website: www.rijksistage.nl   

Je kunt je bij ons aanmelden  via: https://www.werkenvoornederland.nl/starters/stages/ict-stages/ 

Je kunt dan een open sollicitatie sturen of al verwijzen naar een specifieke vacature op onze site www.rijksistage.nl waar je interesse naar uit gaat.

 


Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management
  • Game Development
  • Software Engineering
  • Cyber Security
  • Technische Informatica