Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Mastervolt BV
Snijdersbergweg 93
1105AN
Amsterdam
HR

Embedded Software / IoT


Mastervolt is een innovatieve onderneming met veel passie en drive voor haar klanten. Wij houden ons bezig met de ontwikkeling en wereldwijde marketing/verkoop van hoogwaardige elektrische systemen voor de onafhankelijke energievoorziening in Maritieme en Mobiele toepassingen. Er zijn Mastervolt vestigingen in Amsterdam, Engeland, Duitsland en Frankrijk en zusterbedrijven in VS en Nieuw Zeeland.

 

Vakthema/ Kennisgebied

Software

Afdeling

Engineering

Stagevergoeding

450 EUR

Contactpersoon

Marleen ten Broeke 

Over Mastervolt

Mastervolt maakt zich sterk voor een betrouwbare autonome stroomvoorziening. Gespecialiseerd in het managen, omvormen en opslaan van elektrische energie biedt Mastervolt een uitgebreid productportfolio met een vermogensbereik van 300 Watt tot 40.000 Watt. Onze elektrische oplossingen worden wereldwijd toegepast in veeleisende markten zoals marine, mobiel, offshore, industrieel, solar autonoom en infrastructuur. www.mastervolt.com

 

Aanleiding/ Probleemstelling

Op dit moment werkt Mastervolt met een configuratietool voor het configureren van alle apparaten op een CZone netwerk. (CZone is gebaseerd op NMEA2000.) Deze tool werkt momenteel alleen op pc’s met een Windows operating system. Dit willen we graag uitbreiden naar verschillende operating systems.

 

Wat is het doel van de opdracht?

Het doel is om deze tool geschikt te maken voor meerdere platforms:

-          Mac books (MacOS)

-          Tablets (Apple en Android)

-          Evt. Smart phone (Apple en Android)

De uitdaging is om op een simpele manier deze tool over te zetten naar meerdere platforms, het liefst met zo min mogelijk aanpassingen aan de huidige tool.

Het tweede doel is om de tool uit te breiden met de mogelijkheid om op afstand in te loggen (voor service doeleinden).

 

Eindresultaat

Orientatie van de mogelijkheden, een ontwerp en “proof of concept” van deze aanpassing van de tool.

 

Wie zoeken we?

Een zelfstandige en nieuwsgierige Hbo-student met kennis van Visual Studio, die de Engelse taal goed beheerst en affiniteit heeft met embedded software en IoT.

 

 


Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • Technische Informatica