Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

GreenEdge
Joan Muyskenweg 22
1096 CJ
Amsterdam

Building a revolutionary sustainable IT-Grid


GreenEdge bouwt aan een duurzaam decentraal datacenter-netwerk. Door haar innovatieve Cloudboxen op verschillende locaties te plaatsen en deze te verbinden op het GreenEdge opensource platform wordt een gedecentraliseerd datacenter gecreëerd waarvan de restwarmte van de servers lokaal kan worden ingezet. Rekenkracht en opslag voor klanten en warmte voor het verwarmen van een huis.

GreenEdge

Technologie is overal. We kunnen niet meer zonder. We creëren met onze technologische vooruitgang echter ook een enorme ecologische uitdaging. Bijna vier procent van onze wereldwijde uitstoot van CO2 komt voor rekening van de informatie- en communicatietechnologiesector. Technologie waar we in ons dagelijks leven afhankelijk van zijn. En de voorspellingen zien er niet best uit. Sterk groeiende digitalisering heeft tot gevolg dat de IT-sector de komende jaren verantwoordelijk zal zijn voor een stijging van de CO2-uitstoot met 10 procent. En dat is onwenselijk en onhoudbaar.

GreenEdge levert IT resources en data storage door gebruik te maken van sustainable cloudlets aan de randen van het netwerk.

OFFICE:

Joan Muyskenweg 22

1096 CJ Amsterdam

+31 (0)20 2443 794

TECH LAB:

Moezelhavenweg 9

1043 AM Amsterdam

 

Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management
  • Software Engineering
  • System and Network Engineering/Cyber Security
  • Technische Informatica