Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Winc Academy
Reinaert de Vosstraat 27
1055 CL
Amsterdam

Docent assistent voor onze opleiding tot Front End Developer


Bij Winc Academy hebben we onszelf tot doel gesteld om zoveel mogelijk mensen op te leiden tot programmeur. Zonder dat ze daar een vooropleiding of voorkennis voor nodig hebben. Voor de opleiding tot Front End developer zoeken we een docent-assistent (Dutch-speaking) die het leuk vindt om enthousiaste mensen op afstand te begeleiden in hun ontwikkeling tot Front-end developer.

Over Winc Academy

Bij Winc Academy worden mensen in een programma van 6 maanden gericht opgeleid tot Front End developer. Dat doen we met behulp van de beste modules van derden uit de hele wereld. De opleiding is project-based en bestaat uit drie onderdelen: craft, team en progress. Dus niet alleen de hard-skills, maar ook de soft-skills die een developer nodig heeft komen aan bod. Denk hierbij aan samenwerken, feedback geven en ontvangen, agile werken, scrum, etc. We leren mensen niet alleen programmeren, maar leiden ze op tot programmeur. Het programma begint met een intensief lesprogramma van 6 weken. Daarna gaan de studenten 20 weken aan de slag bij een opdrachtgever om in de praktijk ervaring op te doen onder remote begeleiding van zijn of haar eigen Winc-mentor.

Om iedereen een kans te geven, nemen we zoveel mogelijk barrières weg: studenten hoeven niet te verhuizen, want de opleiding is remote en ze betalen ons pas als ze een baan hebben of de opleiding wordt zelfs volledig door de werkgever betaald. Remote betekent overigens niet vrijblijvend; de studenten werken in teams van 10-12 mensen samen en iedere dag start om 9.00 uur met een live college via videoconferencing.

Zoals gezegd hebben mensen geen vooropleiding of kennis nodig, Een CV interesseert ons niet. We hebben een eigen assessment-test op basis van AI samengesteld die de talenten van iemand kan identificeren. Deze test is online en iedereen, die denkt dat een baan als programmeur iets voor hem of haar kan zijn, nodigen we uit voor de test. Daaruit blijkt of het een goed idee is om de opleiding te volgen. Daarnaast nodigen we de kandidaten uit om deel te nemen aan de Minicourse van 3 dagen die je al een beetje laat kennismaken met de beginselen van programmeren.

Over de stage

We hebben een volwaardige plek in ons docenten-team van zeer ervaren en leuke (!) programmeurs voor je. Je krijgt de kans om samen te werken aan de opbouw van het curriculum en door anderen studenten te helpen bij de problemen waar ze tegenaan lopen, leer je zelf vaak minstens net zoveel. Je hoeft niet altijd op kantoor te zitten, want onze opleiding is remote en je kan dus ook vanuit huis of andere plekken werken. We hebben overigens wel een erg leuk kantoor, waarvan we zeker weten dat je er graag zult zijn.

Gedurende de eerste zes weken van de opleiding krijgen de studenten Iedere dag van 09.00 uur - 10.00 uur live les via video-conferencing. De docent-assistent is hierbij ook aangesloten om vragen die tijdens het college ontstaan direct te beantwoorden via de chat.

De groep studenten (maximaal 25 personen) zitten tevens met elkaar in een Slack groep waarbinnen ze vragen kunnen stellen aan mede-studenten op het moment dat ze vastlopen of verdieping nodig hebben. De docent-assistent kijkt mee in deze groep en helpt indien de studenten de problemen niet zelf op kunnen lossen. We verwachten van onze docent-assistenten dat ze actief meedoen in de Slack-groep en dat ze gemotiveerd zijn om de studenten echt een stapje verder te helpen.

We verwachten dat je kennis hebt van html, css, javascript, UX design en React. En dat je er een beetje zin in hebt :-)

Geschikt voor studenten
  • Business IT & Management
  • Software Engineering
  • Technische Informatica