Om te solliciteren op deze stage, moet je met je HvA-emailadres een account aanmaken.

account aanmaken

Bedrijfsinformatie

Quintor
Maanlander 14M
3824MP
Amersfoort
ICT

Afstudeeropdracht: IoT via LoRa


LoRa is een alternatief draadloos netwerk met een laag energie verbruik en groot bereik. Zo kan een LoRa- apparaat tot wel 10 jaar op twee penlite-batterijen functioneren. Dit maakt een scala aan nieuwe toepassingen mogelijk zoals bijvoorbeeld het monitoren en tracken van gereedschap of dieren! Onderzoek jij voor ons hoe LoRa apparaten te koppelen zijn aan een Spring Boot app met een JS Frontend?

Afstudeeropdracht “IoT via LoRa”

Steeds meer apparaten worden ‘intelligent’ en zijn verbonden aan het Internet en vormen samen the Internet-of-Things. Zo zijn de meeste moderne auto’s verbonden met systemen van de autofabrikant. Gegevens van de auto worden continue gedeeld en geanalyseerd.

Veel IoT apparaten zijn verbonden met het Internet via WLAN- of Mobile netwerktechnologie. Hoewel deze eenvoudig zijn toe te passen is in apparaten en veel gebruikt is het bereik beperkt en is het energieverbruik aanzienlijk. Je ziet IoT nu daarom met name gebruikt worden is vast-, grote- en/of dure apparaten.

LoRa is een alternatief draadloos netwerk met een laag energie verbruik en groot bereik. Zo kan een LoRa- apparaat tot wel 10 jaar op twee penlite-batterijen functioneren. Dit maakt een scala aan nieuwe toepassingen mogelijk zoals bijvoorbeeld het monitoren en tracken van gereedschap of dieren.

Onderzoek wat voor LoRa apparaten er zijn en hoe deze te koppelen zijn aan een Spring Boot applicatie met een JavaScript frontend. Onderzoek tevens hoe een gegevens van de apparaten gegarandeerd afgeleverd worden aan de applicatie en vice versa, ook als er langere tijd geen verbinding is. 

Ontwerp en realiseer een Proof-of-Concept waarbij enkele LoRa apparaten via een LoRa netwerk in verbinding staan met de applicatie. De applicatie omvat de verwerking en opslag van apparaat gegevens en de weergave hiervan in de frontend applicatie. Via de frontend applicatie is het mogelijk om commando’s naar de apparaten te sturen. 

Over Quintor

Quintor is verspreid over vier kantoren en wij zijn inmiddels met zo’n 170 werknemers in Nederland actief om in teamverband mooie software ontwikkel projecten uit te voeren voor allerlei grote organisaties in Nederland, maar ook buiten Nederland. Binnen Quintor is er ontzettend veel kennis en expertise op de vlakken Software Development (oa. Java, Dotnet, Python), Cloud, Security, Platform Engineering en Agile Analyse.

Professionele begeleiding

Word begeleid door onze beste IT-specialisten en ga aan de slag met je Quintor afstudeeropdracht volgens een Agile/Scrum methode. Onze begeleiders hebben inmiddels jarenlange ervaring met het begeleiden en coachen van afstudeerders van allerlei hogescholen en universiteiten. Inmiddels zijn er zo’n 176 afstudeerders binnen Quintor actief geweest sinds de oprichting in 2005. In 2019 hebben 40 studenten een opdracht gevonden bij Quintor. En velen treden na het afstuderen bij ons in dienst!

Interesse?

Neem dan contact op met Bram Köhler, Corporate Recruiter binnen Quintor. Hij belt graag eens met je of rijdt graag een keer naar jou toe om meer te vertellen over Quintor en alle afstudeermogelijkheden per vestiging!

Quintor vestigingen: Den Haag, Amersfoort, Groningen en Den Bosch.

Geschikt voor studenten
  • Software Engineering
  • System and Network Engineering/Cyber Security
  • Technische Informatica